"Büszkén mondhatom, tiszteletbeli nagypapa leszek" - gyermeket vár a kislány, akit 24 éve Mancs és gazdája mentett meg

Forrás: Wikipedia -
Lehoczki László megmentett kislány Mancs nagypapa Törökország szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehoczki László és Mancs az 1999-es izmiti földrengéskor szerzett magának világhírnevet, amikor 82 órával a katasztrófa után egy kislányt sikerült kimenteniük a romok alól. 

Hatira, a megmentett török gyermek családja azóta is hálával gondol rájuk, s Lehoczki László tartja is velük a kapcsolatot.

Olyannyira, hogy az azóta felnőtt nővé cseperedett Hatira, aki az utolsó egyetemi évét Debrecenben töltötte, ahol élelmiszermérnöki diplomát szerzett, tanulmányai idején Lászlónál és családjánál lakott. A nő azóta férjhez ment, s ahogy az egykor életét megmentő hős Facebook-posztjában írja, ő csak a pandémia miat nem lehetett ott Hatira esküvőjén.

Mancs hazai szobra Forrás: Wikipedia

Mancsnak nemrég Izmirben állítottak szobrot, pontosan azon a helyen, ahol Hatirát megtalálták '99-ben. A szoboravatón ott volt László is, ám Hatira nem tudott odautazni, mert bármelyik percben megszülethet a kisbabája, akinek egykori megmentője lesz a tiszteletbeli nagypapája.

"Úgyhogy büszkén mondhatom, tiszteletbeli nagypapa leszek. Azt mondta nekem valaki, akkor, ott, megmentettük Hatirát, de valójában két életet sikerült. Hisz most àltala születik egy újabb kis élet" - írja posztjában Lehoczki László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.