Müller Péter: Az igazi szeretet elengedő

Forrás: Shutterstock/Fizkes -
Müller Péter szeretet heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Valójában az igazi szeretet elengedő, mert amelyik nem, az birtokolni akar, és csakis az „enyém vagy" görcsös szorításában képes megélni, hogy szeret. Én is görcsösen kapaszkodtam anyukába, amikor megszülettem, és utána még sokáig, mert függtem tőle, csimpaszkodtam belé, és ő is boldog volt, hogy vagyok és adhatott.

De szeretni igazán csak később tudtuk egymást, amikor felnőtt sorsomat élni kezdtem, s ő is ment tovább, a maga nehéz, és derűsen megélt saját életútján. Akkor ismertem meg, amikor ő már eljátszotta az anya, én pedig ragaszkodó kisgyermek szerepét. A földközeli életösztön, és megrendítő érzelmi szint után megpillantottuk egymásban a másik szuverén sorsát, személyiségét, és egymás legjobb barátai lettünk. Ebbe belefért, hogy elhagyta apámat, s az is, hogy nem akart visszatartani a halál-élménytől sem, melyet megéltem.

Forrás: Shutterstock/Fizkes

Müller Péter korábbi írásait itt olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.