Müller Péter: Óvakodj a szeretet nélküli oktatástól

Forrás: Shutterstock/Fizkes -
Müller Péter szeretet oktatás heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Az embereket tanítani csakis úgy tudod, hogy előtte megszereted őket.

Óvakodj a szeretet nélküli oktatástól. Az nem tanítás, csak agitáció, és nagyon ártalmas.

Óriási különbség van elfogadni másokat, vagyis eltűrni és tolerálni, vagy megérteni a másságukat és megszeretni őket. A hétköznap szeretetben vannak kedvencek, utáltak vagy közömbösek, a valódi szeretetben ez már nincsen. Egy igaz állatkert igazgatónak minden állat kedves, mert mélyen érti és érzi, hogy egy-egy állatka miért olyan, amilyen. Mindenkiben vannak rokonszenves és ellenszenves vonások, de az igazi szeretetet már ezt nem érzi, mert nem az egyéni szempontjai uralják, hanem az elfogadó és megértő szeretet. Az ilyen gyakran úgy gondolja, hogy kifejezetten jók a másiknak azok a tulajdonságai, melyek számára talán nem szeretetre méltók. Ezért néha megszeretek olyasvalakit is, aki egyáltalán nem „méltó rá". Sőt, talán még jobban, mint a „méltót". Az élet és az irodalom nagy történetei erről szólnak.

Forrás: Shutterstock/Fizkes



Müller Péter korábbi írásait ITT olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.