A Balaton legújabb, ötcsillagos családi szállodájában jártunk - Bemutatkozik a Mövenpick BalaLand Resort

Mövenpick BalaLand utazás magazin Balaton szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan végleg elbúcsúzik tőlünk a rossz idő, és kezdetét veszi a nyári szezon. Ilyenkor a legtöbben izgatottan nézegetik a különféle szállodák kínálatát, hogy megtalálják az igényeiknek legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. Nem meglepő, hogy a Mövenpick BalaLand Resort ötcsillagos szálloda is ebben az időszakban nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.

Jártam már egy-két szállodában életemben, de amit a Mövenpick BalaLand Resort tartogatott a számomra, arra egyáltalán nem számítottam. Az épületkomplexum küllemét ugyanis Jules Verne 1873-as méltán híres kalandregénye, a Nyolcvan nap alatt a Föld körül ihlette, ennek köszönhetően pedig úgy éreztem magam, mintha visszarepültünk volna a gyerekkoromig.

A mennyezeten hatalmas autók és hőlégballonok lógnak, a szobákban pedig szintén mesebeli elemek köszönnek vissza. A hotel területén összesen 109 különböző méretű és elrendezésű szoba, illetve lakosztály található, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára tökéleteset. Kedvünkre válogathatunk a kisággyal kialakított superior szobák, a baba- és gyermekbarát bútorokkal berendezett szobák, de 56 m²-es, 3 különálló helyiségből álló deluxe lakosztályokból is.

Forrás: Mövenpick BalaLand Resort

És akkor még nem ejtettünk szót a gyerekeknek készült monumentális kalandparkról, ahol én magam is úgy elvesztem, mintha újból 6 éves lennék. A szállodától csupán néhány méterre fekvő Family Park kiváló lehetőséget kínál a kisgyermekes családok minden tagjának a közös szabadidő minőségi és tartalmas eltöltésére.

Játszóház, interaktív fejlesztő játékok és vízi kalandok

A nem kevesebb, mint 10000 négyzetméteres területen a hagyományos játékszerektől kezdve a szivacslabdákkal teli csúszdán át a lézerszobán keresztül a falmászásig mindenre lehetőség van. Ráadásul ezeket a szülők és a gyerekek együtt élvezhetik.

Emellett pedig a vizes kalandokra vágyókra is gondoltak, ugyanis kültéri és beltéri medence, pezsgőfürdő és vízi játszótér is kialakításra került, így gyakorlatilag nem lehet olyan kívánni, amelyre itt ne lenne lehetőség.

Forrás: Mövenpick BalaLand Resort

A Mövenpick BalaLand Resort több egy átlagos családi szállodánál, itt ugyanis éppen annyira van lehetőség a pihenésre, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és elveszni egy fantáziadús mesevilágban. Kisállatbarát szálloda révén tökéletes hely mindazoknak a szülőknek, nagyszülőknek és gyermekkel érkezőknek, valamint fiatal pároknak, akiknek egy nyaraláshoz a házikedvencük is hozzátartozik.

A szálloda üzemeltetői azonban nemcsak a kicsik igényeit vették figyelembe, hanem a felnőttekét is, akik bizony sokszor nem bírják tartani a tempót örökmozgó csemetéikkel, és egy kis nyugalomra, csendre, pihenésre vágynak. Ennek érdekében a Family Parkban szakképzett animátorok gondoskodnak a kicsikről, hogy néha a szülők is szusszanhassanak egyet a következő közös játék és kaland előtt.

Étterem és bár

A szálloda területén két étterem és egy bár üzemel, amelyekben elképesztően finom falatokkal és italokkal várják a vendégeket. Bizonyítékul itt is hagyom ezt a néhány saját készítésű fényképet, amelyek önmagukért beszélnek. A választék igen széles, és különös figyelmet fordítanak a vendégek esetleges ételérzékenységére is.

Minden érkező vendéggel előre egyeztetnek az étkezéssel kapcsolatos kérdésekről, majd ennek megfelelően szolgálják ki őket az ott-tartózkodásuk időtartama alatt. Így gyakorlatilag az embernek tényleg semmi más dolga nincs a Mövenpick BalaLand Resortban, csak az, hogy teljes erőbedobással jól érezze magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.