Nem véletlenül nem búcsúzhatott el Katalin hercegné II. Erzsébettől - szándékosan tartották távol Balmoraltól

Forrás: MTI/EPA/Tolga Akmen -
búcsú királyi család Meghan Markle könyv Katalin hercegné II. Erzsébet halála Balmoral
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A walesi hercegnének távol kellett maradnia Balmoraltól, míg más magas rangú királyi családtagok a királynőhöz rohantak, hogy végső búcsút vehessenek tőle. Az intézkedésre azért volt szükség, hogy ezzel akadályozzák meg Meghan Markle jelenlétét  – állítja egy királyi szerző.

II. Erzsébet tavaly szeptemberi halálakor Katalin Windsorban maradt, hivatalosan azért, hogy vigyázzon a gyermekeire, míg más közvetlen családtagok a királynő orvosának jelzése után Skóciába indultak, hogy a néhai uralkodó ágya mellett legyenek az utolsó óráiban.

London, 2022. szeptember 19. Katalin walesi hercegnő, Vilmos walesi herceg, brit trónörökös felesége II. Erzsébet néhai brit uralkodó gyászszertartására érkezik a Westminster-apátságba Forrás: MTI/EPA/Tolga Akmen

Robert Jobson életrajzíró – a Királyunk szerzője – elmondta, hogy a döntést azért hozták meg, hogy Harry hercegnek ne lehessen kifogása, amiért nem vihette magával a feleségét, aki esetleg ragaszkodott volna a jelenléthez, ha a walesi hercegné is ott van.

"A király azt mondta, hogy csak a gyerekek és az unokák lehetnek a királynővel" - állítja az író, aki szerint Károly király azt hangsúlyozta, hogy "a feleségeknek nem illik a királynő ágya mellett lenniük" - Sophie Wessex mégis ott lehetett Balmoralban.

Az író szerint tehát Katalin szándékosan, kérésre maradt távol, pedig nagyon szeretett volna ott lenni a királynővel az utolsó percekben. Emiatt sokáig emésztette magát, ami haragot gerjesztett benne Meghan iránt - idézi az írót a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.