A Mikulás nemcsak a jéghoki szerelmese, de a magyar szurkolókért is odavan

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Lappföld Északi sark Joulupukki Rovaniemi Mikulás
Május 20-án, szombaton, a finnországi jégkorong-világbajnokság két szünnapján járt Rovaniemiben, a Mikulás otthonában az Origo sport rovatának stábja. Joulupukki meglepően jól informált volt jéghoki témakörben, pontosan tudta, hogyan végződött az előző napi Finnország-Magyarország meccs. 

A Mikulás lakóhelyén nem éppen gyakori, hogy a hőmérő higanyszála 22 Celsius fokot mutasson, ám a látogatáskor ennyi volt, ami sajnálatos jele lehet a globális felmelegedésnek, mely Lappföldet is súlyosan érinti.

Foto: Csudai Sandor - Origo Fotó: Csudai Sándor - Origo

A turistaparadicsomban ebben az időszakban nem lépnek egymás sarkára, nem úgy, mint karácsony környékén, amikor szinte lehetetlen bejutni Joulupukkihoz, akihez a belépés ingyenes. Nem véletlenül. Mint a riportfilmből kiderül, fotózni a Mikulást tilos, csak a manói készíthetnek róla képeket, melyeknek igencsak megkérik az árát, 40 eurót kell fizetni értük.

Így aztán hiába járt ott a stáb a 10. alkalommal, nekik sem engedték sem a fotózást, sem a manók készítette fotó bemutatását.

Viszont beszélgetni sikerült vele, így az is hamar kiderült, hogy Joulupukki igencsak jól informált volt jéghoki témakörben, tisztában volt vele, hogy az előző napi Finnország-Magyarország meccs a 7:1-es vereségünkkel végződött, és azt is elmondta, hogy szerinte nekünk, magyaroknak van a világon a második legjobb szurkolótáborunk. Az első helyet természetesen a finneknek "osztotta ki".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.