Az Európa-bajnok vízilabdázó feleségének vallomása: ilyen egy repülőút egy egyévessel

Forrás: -- -
Zénó feleség utazás Zalánki Fruzsina
Zalánki Gergő olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó feleségével, Zalánki Fruzsinával még jóval azelőtt az olaszországi Reccóba költözött, hogy közös fiuk, Zénó megszületett volna. Gergő a helyi csapat igazolt játékosa, így az életüket az olasz városban élik, ám nagyon sok minden köti őket Magyarországhoz, ezért életformájukká vált az utazás. Fruzsinak sokszor kell Zénóval kettesben hazajönnie, és ez nem kevés megpróbáltatással jár számára.

Zalánki Fruzsina így mesél ezekről az utakról:

"Össze sem lehet hasonlítani egy másfél órás repülőutat egy másfél órás autóúttal. Mert amikor az ember repülővel utazik, rengeteg tortúrán kell átesnie, ami kisgyerekkel még macerásabb. Kimegyünk a reptérre, átesünk az ellenőrzésen, késhet a gép, aztán leszállás után meg kell várni a csomagot, majd eljutni a végső úticélig a reptérről. Nem kis kihívás, és nem is rövid idő, ami egy kisgyereknek nagyon hosszadalmas lehet. Ráadásul nem tudunk megállni, ha úgy érezzük, hogy szükség lenne rá, míg egy autóúton bármikor pihenhetünk egy útba eső benzinkúton vagy autós pihenőnél. Ha 4 órát késik a gép, akkor is türelemmel ki kell várni a felszállást, nem lehet mit tenni..."

Zalánki Fruzsina: "Ha például 4 órát késik a gép, akkor 4 órát csúszik az alvása, és egy kimerült gyerekkel nagyon nehéz..." Forrás: --

Fruzsina elég gyakran utazik egyedül Zénóval, aki most egy éves. Ilyenkor nagy rajta a felelősség és a nyomás.

"Ő már abban a korban van, hogy le kell kötni. Ügyesen kell „taktikáznom", fontos, hogy osztom be az idejét.

Zénó például nem tud máshol aludni, csak otthon, így, ha például 4 órát késik a gép, akkor 4 órát csúszik az alvása, és egy kimerült gyerekkel nagyon nehéz... Hisztirohamot kap, rugdosódik, verekszik, ezt mindenki ismeri... és ez nagyon stresszes."

Fruzsi bevált praktikája, hogy nassolnivalót visz fel a gépre, és jó esetben fél órát el tudnak tölteni azzal, hogy Zénó banán és keksz darabokat rakosgat, amiket aztán megeszik.

"Talán a legjobb dolog, amit tehet, aki kisbabával utazik, hogyha már jár a gyerek, akár egyedül vagy segítséggel, akkor a reptéri ellenőrzés után nagyon sokat járkál vele, hogy lefáradjon, mire felül a repülőre. Én úgy gondolok az egészre, mint egy sakkjátszmára. Tudom, hogy mi után mi következik, hogy Zénó igényeire milyen helyzetben, hogyan kell reagálnom, hogy megpróbáljam megelőzni a hisztériát" - tette hozzá az édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.