Folytatódik a küzdelem Bács Ferenc vagyonáért: özvegye és lánya bíróságon küzd a néhai színész hagyatékáért

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
özvegy öröklés Bács Ferenc per Bács Kati
Négy éve halt meg Bács Ferenc színművész, aki mindenét a nála 40 évvel fiatalabb özvegyére hagyta. Lánya, Bács Kati a köteles részért küzd, mivel édesapja második feleségével, Edinával még mindig nem tudtak megegyezni a hagyatékról, mely egy körülbelül 100 millió forint értékű ingatlan.

Bács Ferenc a halála előtti 10 évben nem találkozott lányával és unokájával, mely Bács Kati szerint sem rajta, sem a fián nem múlt, úgy véli, erről kizárólag apja özvegye, Edina tehet, aki rajongóból lett feleség.

A néhai színész egyik volt kollégája a Blikknek azt mondta, hogy a vita Bács egykori Kurucles környéki lakása, mely akár több mint százmillió forintot is érhet, tekintve, hogy a II. kerületnek azon a részén milliós négyzetméteráraktól lehet lakást vásárolni.

Budapest, 2015. április 17. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Bács Ferenc színművész a budapesti Normafánál 2015. április 17-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Bács Kati korábban a Bestnek mesélte el, hogy amíg csak a barátnője volt Edina az édesapjának, addig hetente egyszer eyütt ebédeltek négyesben, a fiával, ám miután összehzasodtak, a közös programok elmaradtak.

„Mielőtt elvette Edinát, évekig jóban voltunk velük. Hetente látogattak meg minket az otthonomban, ahol a fiammal éltem, együtt ebédeltünk, közös programokat csináltunk. Aztán egyszer csak egyedül jött, majd idegesen azt mondta, 'megnősültem, feleségül vettem Edinát', végül elrohant. Ezután elmaradtak a közös ebédek, a programok, és – sajnos – az utolsó éveiben már nem is találkoztunk" - mesélte akkor a néhai színész lánya, aki azt is elárulta, hogy ezek után apja házassági szerződést írt alá a feleségével, hogy így zárják ki lányát az öröklésből, ám a jog szerint a kötelesrészt így is meg kellene kapnia.

A Blikk által megkérdezett jogász azt mondta:

"Az egyenesági leszármazottat alapvetően megilleti a kötelesrész, ami az örökség egyharmada. Abban az esetben zárható ki az örökségből, ha az örökhagyó hivatalos formában, a végrendeletében kitagadja az illetőt. Ehhez a jog szerint komoly indokok szükségesek, de manapság már az is kitagadási oknak számít, ha a leszármazott nem tartotta a kapcsolatot az örökhagyóval, nem foglalkozott vele" - magyarázta el dr. Hyross Virág, hozzátéve, hogyha életében házastársának ajnádékozza valaki az ingatlanát, akkor az a halála után már nem képezi a hagyaték részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.