Évek óta folyik a harc Bács Ferenc hagyatékáért: lánya és özvegye nem tudnak megegyezni

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
özvegy Bács Ferenc lánya hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már több mint két éve, hogy Bács Ferenc színművész távozott az élők sorából, de a hagyatéki tárgyalást még nem sikerült lezárni. Lánya, Bács Kati fia miatt küzd a köteles részért, neki szeretne lakhatást biztosítani. 

Hosszan tartó és súlyos betegség után távozott az élők sorából Bács Ferenc színművész 2019 áprilisában, de a hagyatéki eljárást azóta sem sikerült lezárni. A művész özvegye és lánya nem jönnek ki egymással, már a színész életében is volt közöttük konfliktus, ami odáig fajult, hogy végül Bács Ferenc éveken át nem beszélt a lányával és az unokájával.

Bács Kati szerint a feleség tudatosan elzárta tőle az apját. A házaspár egyébként házassági szerződést kötött egymással 2011-ben, amivel gyakorlatilag kizárták az örökségből Katit, aki bírósághoz fordult, mert szerette volna a köteles részt megkapni egy budapesti, második kerületi, 100 négyzetméteres lakás árából.

Bács Ferenc hagyatéki tárgyalása még mindig nem zárult le Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Két és fél éve adtuk be a keresetet, ám azóta egyetlen tárgyalás volt 2022 januárjában, de a bíró hiánypótlást kért mindkét féltől, így március első napjaira halasztotta a tárgyalást. Ennyi idő alatt sem jutottunk tehát sehova az ügyben. Az édesapám halála óta alig alszom, az egészségem sokat romlott. Egy térdbetegség miatt nem tudok dolgozni, havi 22.800 forintot kapok, mint aktív álláskereső. Az említett Széher úti lakás, amihez két garázs is van, 160-180 millió forint értékkel bír, a felének az egyharmada (két Bács testvér osztozik a köteles részen) jár nekem, vagyis körülbelül 30 millió forint. A pénzt nem magamnak szeretném, hanem a fiamnak, aki kezdő fogorvosként annyit keres, amiből épphogy kijön az albérlete. Szeretném megoldani az ő lakhatását" - mondta a Borsnak Kati.

"Az apám temetésén rám sem nézett, egy szót sem váltottunk. Az első tárgyaláson pedig éppen, hogy ki nem nevetett. Szörnyű, hogy ilyen helyzetbe kerültünk. Szerinte egyébként nem jár nekem semmi... Az édesapám halálhírét is az újságokból tudtam meg, azt sem dolgoztam még fel. Ez mindent elárul a kapcsolatunkról és arról, hogy apám feleségének mennyi hajlandósága van tisztességgel lezárni ezt az ügyet" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.