Érdekes kapcsolatra derült fény: az eltűnt Titan kapitányának felesége a Titanicon elhunyt híres pár leszármazottja

Titanic leszármazott Stockton Rush Isidor Ida
Miközben a mentésben résztvevők versenyt futnak az idővel, hogy megmentsék a Titanic merülőhajó fedélzetén tartózkodókat, új részletek derültek ki az egyik utasról.

A Titan nevű tengeralattjáró június 18-án tűnt el Új-Fundland partjainál, fedélzetén öt emberrel. A merülőhajónak már csak órái vannak hátra az oxigénellátásból.

Titán nevű merülőhajó Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ocean Gate / Handout

A fedélzeten lévők között van az OceanGate vezérigazgatója, egyben a hajó kapitánya, Stockton Rush, aki furcsa kapcsolatban áll az elsüllyedt Titanic óceánjáró hajóval.

A The New York Times szerint felesége, Wendy Rush a Titanic utasainak, Isidor és Ida Strausnak az ükunokája: annak a Titanicon elhunyt párnak, amelyik megihlette James Cameront a filmklasszikus elkészítésekot.

A fedélzeten lévők között van az OceanGate vezérigazgatója, egyben a hajó kapitánya, Stockton Rush Forrás: AFP/Handout

Bár az első osztályon utaztak a Titanicon, Isidor nem volt hajlandó helyet foglalni a mentőcsónakban, mert nők és gyerekek is a menekülésre vártak. Felesége, Ida nem hagyta el szeretett férjét, és a fedélzeten kart karba öltve álltak, amikor a Titanic a hullámok alá merült.

A Titanic fedélzetén tartózkodó egyik leggazdagabb ember, Isidor a Macy's áruház egyik társtulajdonosa volt – ez tette lehetővé számára, hogy jegyet vásároljon a szerencsétlenül járt hajóra.

Isidor és Ida Straus Forrás: Wikipedia

Történetüket később felhasználták a James Cameron rendezte 1997-es, Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült romantikus filmben.

Bár a pár neve nem szerepel a filmben, a rendező egy ágyban ölelkező idősebb pár képét használta a az ábrázolásukra. Isidor holttestét csak néhány héttel a katasztrófa után találták meg a tengerben, de Ida soha nem került elő – még a Titanic roncsainak 1985-ös felfedezése után sem - írja az Unilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.