Egész nap a teraszodra süt a nap? Akkor ezeket a mindent túlélő növényeket válaszd!

virág terasz növény szárazság forróság
Egyre forróbbak és szárazabbak a nyarak, nincs az a vízmennyiség, mely elég lenne a növényeinknek. Ha pedig olyan a terasz fekvése, hogy a nap nagy részében süti a nap, duplán meg kell gondolnunk, milyen virágokat válasszunk a díszítésére. 

Az alábbi összeállításban olyan virágokat mutatunk, melyek azt sem bánják, ha egész nap ki vannak téve a forrósgnak és a nap sugarainak. Gyakorlatilag elpusztíthatatlanok, ráadásul még szépek is. Igazi ékességei lehetnek a balkonnak ugyanúgy, mint a családi ház teraszának.

Muskátli

Nem büdös, nem illatos, olyan semmilyen, ha beleszagolunk a szirmaiba, viszont annál szebb, és a állja a sarat és a tűző napot is. Ha gondosan ápoljuk, még októberben is virágzik a muskátli. Ám nem mindegy, melyik. A szárazságot és a szelet a bokros habitusú álló fajta bírja a legjobban, a futómuskátli kevésbé szárazságtűrő. Nagyon vízigényes, naponta kétszer is meglocsolhatjuk, ha nagy a forróság.

Muskátli Forrás: Shutterstock/Taras Garkusha

Nagyvirágú porcsin

Különleges, tűszerű leveleivel és színes virágaival kifejezetten jól mutat, ráadásul az egyik leginkább szárazságtűrő növény, az első helyen áll az elpusztíthatatlan virágok listáján. Elél bárhol, talajszempontból sem igényes, ráadásul a sok víz csak árt neki. Megéri feldíszíteni vele erkélyt, teraszt, sziklakertet.

Verbéna

Igénytelen, de annál szebb növény a verbéna, mely csak akkor kér vizet, ha a talaj alatta már teljesen száraz. Mivel szüksége van a nap fényére, nyugodtan rakhatjuk olyan helyre, ahol nem az árnyék a jellemző.

Bársonyvirág

Leánykori nevén büdöske, ahogy a legtöbben ismerjük. Igénytelen, bírja a napot, erős szagával biztosítja paradicsomaink biztonságát, és még vizet is csak akkor kér, ha muszáj.

Bársonyvirág Forrás: Shutterstock/Yui Yuize

Hibiszkusz

Trópusi virág a hibiszkusz, nem csoda, hogy jól bírja a napot és a forróságot. Elél cserépben, földben, virágágyásban, és többféle színben létezik, így akár vörös, narancssárga vagy sárga színben is lehet a teraszod ékessége.

Sivatagi rózsa

Nem kedveli a hűvös helyeket, de szereti a napfényt. A szára jól tárolja a vizet, így a verbénához hasonlóan a sivatagi rózsát is elég akkor öntözni, amikor a talaj alatta már teljesen kiszáradt. Ha túlöntözöd, lehullanak a levelei ennek a rengeteg színben pompázó, egyedülálló virágcsodának.

Sivatagi rózsa Forrás: Shutterstock/Andi Wg

Ha szeretnél még több szárazságtűrő és napfénykedvelő növényről olvasni, kattints a Lakáskultúra oldalára, ahol a teljes cikk mellett még számos érdekes cikket találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.