4+1 tipp, hogy ne nyírd ki egy nyár alatt a fürdőruhád

Forrás: Shutterstock -
vegyszer nyár fürdőruha strandszezon anyag
Itt a strandszezon, előkerülnek a fürdőruhák, és bizony előfordulhat:rácsodálkozunk, hogy a tavaly hordott kedvencünk milyen vacak állapotban van. Nos, azzal már nem tudunk mit tenni, ám ha újat vásárolunk, megelőzhetjük, hogy elődjéhez hasonlóan rövid élete legyen. Íme, néhány tipp a fürdőruha helyes tisztításához. 

Kopás, nyúlás, fakulás? Előbb-utóbb minden fürdőruhát utoléri valemelyik, de hogy mennyi idő után, az nagyon nem mindegy. Rick Rome, egy mosodai és vegytisztító szolgáltatás vezetője most megosztotta, hogyan tudjuk leginkább megkímélni a fürdőruhánkat.

Néhány szabály betartásával sokáig szép és újszerű marad a fürdőruhád Forrás: Shutterstock

A fürdőruhák különleges bánásmódot igényelnek, idézi a Rome-ot a Lifehacker, ugyanis
egyrészt bármilyen más ruhánál rugalmasabb anyagból készülnek, ráadásul sokkal többször éri őket víz, mint a többi öltözékünket.

Néhány tipp, hogy szép maradjon a fürdőruhád.

1. Mindig hideg vízben mosd ki, mivel a meleg víz tönkreteheti a rugalmas mikroszálakat

2. Ha teheted, mosd kézzel, a vizet pedig óvatosan nyomkodd ki belőle, ne húzogasd, ne csavargasd

3. Ha mosógépbe teszed, a lehető legrövidebb programot és a kímélő mosást válaszd

4. Ne használj sok mosószert, mert az abban található vegyszerek is árthatnak a kényes anyagnak

+1 Soha, de soha ne tedd szárítógépbe a fürdőruhát, mert a nagy hő hatására a speciális anyagból álló polimer láncok széteshetnek. A legjobb, ha mosás után fektetve szárítod, így megelőzheted, hogy kinyúljon.

Így válassz a testalkatodnak megfelelő fürdőruhát!

Sokan feszengenek fürdőruhában vagy bikiniben a strandon, pedig nem kellene. Hogy mi a titka? Próbálj fel többet, és válassz a testalkatodnak megfelelő darabot. Arról, hogy miként találj rá a legelőnyösebbre, itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.