Tegyél egy szívességet a gyerekednek: hagyd, hogy unatkozzon a nyáron

Forrás: Thinkstock -
elfoglaltság szórakoztatás kreativitás unalom
Amikor a gyerekek elérnek egy bizonyos korba, az egyik leggyakoribb panasz, ami elhagyja a szájukat, az az, hogy unatkoznak, a- szülőknek azonban nem kell gondoskoni a szórakoztatásukról minden percben. 

A nyári szünetben a gyerekeknek általában kevesebb elfoglaltságuk van, ezért hajlamosak lehetnek arról panaszkodni, hogy unatkoznak. Ez azonban nem probléma, sőt a szülő legjobb barátja is lehet, csak hagyni kell, hogy a gyerek maga találja ki a saját szórakoztatásának módját.

Szülőként ugyanis lehetetlen minden percben gondoskodni arról, hogy alaposan le legyenek foglalva, de minél inkább hagyjuk a gyereknek, hogy kitalálja a saját programját, annál kreatívabb lesz.

Az unalom természetes és normális Forrás: Thinkstock

Az unalom értékes tanulási lehetőséget kínál, ösztönzi a kreativitást és a problémamegoldást, és motiválja a gyerekeket, hogy olyan tevékenységeket keressenek, amelyek kielégítőek és érdekesek lehetnek a számukra. Ha azonban mégis kudarcot vallanának, még mindig lehet nekik adni számos feladatot az elvégzendő házimunkák közül, ami után garantáltan soha többé nem fognak arról panaszkodni, hogy unatkoznak - írja az Aleteia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.