Pénzt kért a nagypapa a gyerekfelügyeletért: ingyen nem vállalja az unokáját

Forrás: Shutterstock -
pénz állandó felügyelet gyerekfelügyeletért nagypapa
A gyerekfelügyelet - amennyiben nem állami intézményekben történik - nem olcsó, a nagyszülők pedig nem mindig tudnak a rendelkezésre állni, de az is előfordulhat, hogy nem akarnak. Az alábbi történet szereplőinek szülei pénzt kértek azért cserébe, hogy folyamatosan vigyáznak az unokára. 

Egy újdonsült apa osztotta meg történetét Redditen arról, hogy milyen akadályba ütköztek, amikor felesége szüleit szerették volna megkérni arra, hogy vigyázzanak újszülött gyermekükre, míg ők dolgoznak. A férfi elmondta, amikor házat választottak maguknak, sok szempontot figyelembe vettek: a környéket, iskolákat és elsősorban a nagyszülőktől való távolságot, hiszen számítottak arra, hogy kérhetik majd a segítségüket.

A nagypapa pénzt kért az állandó felügyeletért Forrás: Shutterstock

Miután az ő szabadsága már lejárt, a feleségének pedig 1 hónapja van még hátra, elkezdtek a nagyszülőkkel beszélni a gyerekfelügyeletről, és legnagyobb megdöbbenésükre a feleség apja közölte, hogy mennyi pénzt szeretne kérni ezért az állandó rendelkezésre állásért. Figyelembe vette, hogy a környéken mennyibe kerülne a kicsi elhelyezése különböző intézményekben, így het 400 dollárban határozta meg a díjat (körülbelül 133 ezer Ft), a hétvégékért pedig további 100 dollárt (körülbelül 34 ezer Ft) kértek.

Az apa felháborodását fejezte ki, mivel szerinte a nagyszülőknek nincs szükségük pénzre, eleget keresnek, a kommentelők azonban felhívták a figyelmét arra, hogy ez nem a pénzről szól. Sokak szerint az állandó felügyelet nem várható el automatikusan, míg mások elképzelhetetlennek tartják, hogy pénzt kérjenek a nagyszülők az unokáikra való vigyázásért - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.