Szülők figyelem! Ezek a legveszélyesebb gyermekjátékok

Forrás: Shutterstock -
veszély játék trambulin gyerek
Szülőnek lenni rengeteg örömmel, de ugyanakkor kihívásokkal, aggodalommal teli feladat. Miközben a felnőttek próbálják a szobából a laptopok, videojátékok mellől kicsábítani a szabadba a gyerekeket, számtalan kockázatos tárggyal, eszközzel is farkasszemet kell nézniük, amelyek olykor nagyobb veszélyt jelentenek a csemetéikre, mint az elsőre gondolnák. 

A különféle fizikai tevékenységek, szabadtéri játékok, eszközök rendkívül jó hatással vannak a gyermekekre, hiszen amíg ezekkel játszanak, végre nem a négy fal között, a képernyőt bámulva töltik az idejüket. Azonban veszélyek a szabadban is leselkednek rájuk, nem is akármilyenek.

Sürgősségi osztályon dolgozó orvosok meséltek arról, hogy melyek a leggyakoribb sérülések, amelyekkel találkoznak a mindennapokban és ebből kifolyólag, melyek azok a tárgyak, játékok, eszközök, amelyeket a biztonság érdekében érdemes lenne elkerülni vagy fokozott óvatossággal használni.

Roller

Az elektromos rollerek manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendek a kicsik és a nagyok körében egyaránt. A megfelelő biztonsági felszerelés azonban még mindig sok esetben hiányos.

"A sérülések száma jelentősen megnőtt a motoros és nem motoros rollerek miatt, amit azonban minimalizálhatunk megfelelő védőfelszerelés viselésével, beleértve a sisakot és a védőpárnázatot" - mondta Dr. Dan Park a Huffpostnak.

Trambulin

A gyermekek körében rendkívül népszerű a trambulin, azonban ez is rengeteg veszélyt rejt magában. A kicsik olykor nagy erővel, nagy sebességgel és alkalmanként furcsa szögben ugrálnak a trambulinon, ami könnyen izom- és csontsérülésekhez is vezethet.

Szülők figyelem! Ezek a legveszélyesebb gyermekjátékok Forrás: Shutterstock

Elektromos járművek

Az orvos ezen eszközök használatát egyáltalán nem ajánlja 16 év alatti gyermekek számára. Bár egyre több autó, terepjáró kapható gyermekméretben, amelyben nagyon klasszul mutatnak a kicsik, azonban a legtöbb esetben védősisak nélkül ültetik a bele a szülők a gyermekeket, amely tovább növeli a sérülések, agyrázkódás kockázatát. "Ezekben az esetekben a fejsérülések súlyosak és akár életveszélyesek is lehetnek" - vélekedik Park.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.