Ettől a két összetevőtől minden edényed csillogni fog

Forrás: Shutterstock -
szennyeződés mosogatás edény fehérborecet
Bár mosogatni senki sem szeret, a tiszta edények látványának már örülünk. Ezért fontos, hogy ne maradjanak foltosak és tényleg csillogjanak-villogjanak, mielőtt a szekrénybe pakoljuk őket. Hagyományos módszerekkel lehet, hogy ezt nehéz elérni, de van egy trükk, ami tuti eredményhez vezet. 

Minél többet, minél hosszabb ideig használod a konyhai edényeidet, annál nehezebb minden főzés után teljesen tisztává varázsolni azokat. Ha már kicsit kopottak, jobban foltosodnak, és nehezebben jön le róluk az étel okozta szennyeződés is. A szószok megfogják őket, az égésnyomok sem tüntethetőek el maradéktalanul.

Egy apró trükkel mindig ragyogni fognak az edényeid. Forrás: Shutterstock

Van azonban két - ráadásul vegyszermentes - hozzávaló, amelyet ha összekeversz, olyan tisztítószert kapsz, hogy a végeredménnyel biztosan elégedett leszel - olvasható a Daily Staron. Ezek pedig a szódabikarbóna és a fehérborecet: mindkettőből egy fél csészényire van szükség, amelyket össze kell keverni. A keverékhez adjunk egy kis forróvízet és már kész is a csodaszer, amibe az edényeket körülbelül fél óráig kell ázatatni, majd alaposan átdörzsölni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.