Titokzatos, átok sújtotta sziget és klasszikus alkotások is vonzzák az Olaszországba utazókat

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/(C) Paramount Pictures/Paramount Pictures -
turista Olaszország Amanda Seyfried Júlia sziget
Olaszország az egyik legnépszerűbb európai ország az utazók körében. Ha nyaraláson gondolkozunk, egészen biztosan felmerül Róma, Verona vagy az olasz tengerpart. Festői a táj, szuperek az ételek és kulturális kincsekben sincs hiány, ráadásul vannak olyan filmek, köztük klasszikusok, amelyek méginkább kedvet csinálnak Itáliához. 

Az 1953-ban készült klasszikus, a Római vakáció nem csak azért vált híressé, mert ez volt Audrey Hepburn első filmes főszerepe, hanem azért is, mert Róma legszebb nevezetességeinél játszódik. A színésznő partnere, Gregory Peck: és a mai napig több ezer turista látogat el a Via Margutta 51 számú házhoz, ahol a Peck által megformált Joe Bradley lakott, és ahol a film egy részét forgatták. Ezen kívül a Colosseum, a Trevi-kút és az Angyalvár is többször feltűnik a filmben.

Audrey Hepburn és Gregory Peck a Római vakációban Forrás: Collection ChristopheL via AFP/(C) Paramount Pictures/Paramount Pictures

Hatalmas közönségkedvenc a olaszországi Veronában játszódó Levelek Júliának című film, amelyben Amanda Seyfried felcsap Júlia segítőjének. A William Shakespeare tragédiájából ismert Júlia háza a 14.században épült, és ma már igazi zarándokhellyé vált a turisták körében. A házat évente több mint egymillió utazó keresi fel, 2009 tavaszától pedig már arra is lehetőség nyílt, hogy a szerelmespárok Júlia erkélyén mondják ki a boldogító igent - írja a Travelo, ahol több Olaszországban játszódó filmajánlót is találsz.

Ha több időt töltesz Olaszországban, akkor a történelmi kincseket és kulturális örökségeket felsorakoztató nagyvárosok mellett érdemes egy-egy egzotikusabb kirándulást is beiktatani. Ilyen például Gaiola szigete, amely az olaszországi Nápolyhoz közeli öbölben található. A szigetet különleges energia lengi körül, mely tele van titokzatossággal és turistákkal, akik itt meg is tekinthetik az Aphrodité istennő tiszteletére emelt templom romjait, amely már az ókor óta áll itt. Bármilyen meglepő is, de a sziget ma már teljesen kihalt. Ennek egyik oka, hogy a legenda szerint súlyos átok nehezedik rá, hiszen azok közül a lakók közül, akik anno a kicsiny szigetet otthonuknak tekintették, mindenki tragikus körülmények között halt meg. A legendák szerint a 19. század elején élt a szigeten egy remete, akinek minden ok nélkül nyoma veszett. A helybeliek ekkor már gyanakodni kezdtek, ugyanis azt hitték, hogy valaki elátkozta a szigetet. Az ott történt titokzatos halálesetekről itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.