Vombattól a GaGáig: cukin becézik egymást a brit királyi család tagjai

Forrás: Shutterstock/Lorna Roberts -
Sarolta Katalin becenév Lajos Vilmos
Ahogyan a hétköznapi családok, úgy a brit királyi család tagjai is becézgetik egymást, ha szűk családi körben vannak. És nem is akárhogyan... 

A Sun arról számol be, hogy Katalin és Vilmos gyerekei Kamillát nem nagymamának, hanem GaGának hívják. Ezt egyébként a királyné az énekesnővel is megosztotta egy korábbi Royal Variety Performance-on. Ennek kapcsán összeszedtünk még néhány becenevet, amit a királyi család tagjai egymásra használnak.

A brit királyi család tagjai is becézgetik egymást Forrás: Shutterstock/Lorna Roberts

György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg Károly királyt Wales nagypapaként szólítja, de Diana nagyit is sokat emlegetik. II. Erzsébet királynőt a szerettei Lilibetnek szólították, Vilmos herceg pedig - grandma helyett, ugyanis azt nem tudta kimondani - Garynek hívta a nagyanyját.

Vilmos herceg több becenévvel is büszkélkedhet, állítólag édesanyja, Diana Vombatnak hívta, és úgy emlékszik az ausztrália körút során ragadt rá ez a név, egyetemi tanulmányai alatt a Steve nevet viselte, de Kopasz hercegként is emlegetik, Katalin állítólag Kopaszkának is becézi.

Katalint korábban nem túl hízelgő módon tétlen hercegnőnek is hívják, amit a rossznyelvek szerint III. Erzsébet ragasztott rá, mégpedig azért, mert a házassága előtt nem volt karrierje.

Kedves történet fűződik Lajos herceg becenevéhez is, amit Katalin talált ki neki: a családi legenda szerint épp a tábortűznél sürgölődtek a családdal, mikor édesanyja egyszer csak így szólt a kisfiúhoz: Pop that on the fire Lou-bugs!, ami körülbelül annyit jelent „Tedd a tűzbe, Lulubogár". Charlotte hercegnőt pedig a legtöbbször Mignonette-nek hívják, ami azt jelenti, aranyos. György herceget az iskolában nemes egyszerűséggel PG-nek (Prince George) hívják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.