A legközelebbi bolt több mint 250 kilométer - A fiatal nő elárulta, milyen az élet Alaszka egyik távol eső kisvárosában

Forrás: Instagram/Salina Alsworth -
vásárlás Alaszka magazin kisrepülőgép Salina Alsworth
Nem tud csak úgy leugrani a boltba Salina Alsworth, ugyanis Alaszka egy távoli részén él, ott pedig egy egyszerű bevásárláshoz is több mint 250 kilométert kell utaznia. 

A világ legszebb és legzordabb területei felett teszi meg 1 órás repülőútját a legközelebbi élelmiszerboltba az alaszkai Salina Alsworth. A kisváros, ahol él - Port Alsworth - ugyanis az állam egyik távoli részén van, ahonnan több mint 250 kilométet kell megtenni ahhoz, hogy boltot találjon.

Salina Alsworth és férje Forrás: Instagram/Salina Alsworth

A vásárlás minden alkalommal komoly tervezést igényel, és a friss áruk beszerzése még így is kihívás, ugyanis 3 vagy 4 havonta kerekedik fel ismét feltölteni a készleteket.

@salinaalsworth_ak Port Alsworth, Alaska #fypシ#alaska♬ Snow On The Beach - Taylor Swift

"Ha rossz az idő, akár egy hét is eltelhet, mire a vásárolt friss cikkeket haza lehet szállítani" - mondta Salina, aki a konzerveket és a fagyasztott cikkeket részesíti inkább előnyben. A gyümölcsök egyébként is nagyon drágák arrafelé, hiszen Alaszka nem éppen ideális a termesztésükre, vagyis mindent be kell szállítani. És ha ez még nem lenne elég, természetesen a cikkek hazarepültetésének is megvan az ára.

@salinaalsworth_ak Replying to @Emma The Beaver is back and looking better than ever ❤️ #alaska#fyp#lakeclarkresort#portalsworth♬ Sunday - HNNY

Salina még így is könnyebb helyzetben van, ugyanis pilóta férjével saját kisrepülőgépükön szállítják az árut, ami légitaxiként is üzemel, de így sem ruccannak ki havonta, hiszen nem olcsó ez a közlekedési forma. Salina a nehezített körülmények ellenére imádja városát, ahol a legutóbbi népszámlálási adatok szerint mindössze 160-an élnek. A turistaszezonban azért többen látogatják a települést, akkor legalább 400-ra duzzad az ott lévők száma. A fiatal nő ilyenkor a családi farmon, Farm Lodge-ban dolgozik, ha pedig hazamentek a turisták, légitaxizással keresi a kenyerét - írja a Mindmegette.

@salinaalsworth_ak 5:58 am. Sunrise. Alaska. Doesnt get better than this. #alaska#fyp#portalsworth♬ Work Song - Hozier

El tudod képzelni, hogy távol élj a civilizációtól?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.