Több ezren látogattak el a nyár legizmosabb hétvégéjére, a Scitec Muscle Beachre

PR cikk életmódváltás esemény sport edzés
Elindult a Scitec Nutrition Jószívű Testépítők Akcióban elnevezésű felelősségvállalási programja    11. alkalommal rendezték meg hétvégén a magyar testépítés és erősport egyedülálló eseményét. A Scitec Muscle Beach 2 nap alatt több ezer látogatót vonzott, akik a szórakozáson kívül versenyeztek, edzettek és a testépítés kiemelkedő nemzetközi és hazai példaképeivel is találkozhattak. A rendezvényen a Scitec Nutrition bemutatta Jószívű Testépítők Akcióban névre hallgató társadalmi felelősségvállalási programját és jótékony sportolóit is. A vállalat aktuális kampánya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti, a helyszíni termékértékesítésből befolyt összeget teljes mértékben karitatív célra ajánlja fel és saját forrásból kiegészíti.
Több ezer látogatót vonzott a nyár legizmosabb hétvégéje. A Scitec Nutrition a Make a Difference szlogenen keresztül az edzőtermi edzést életvitelszerűen űző közönséget arra szeretné ösztönözni, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek Forrás: scitec.hu

A testépítés sportünnepe

11. alkalommal gyűlt össze a testépítés és az erősport színe-java augusztus első hétvégéjén a Scitec Muscle Beachen a siófoki Plázson. A legendás kaliforniai „izomstrand” inspirálta rendezvény a 2010-es évektől kezdve az egyik legfontosabb hazai eseménye ennek a sportnak, ahol a látogatók 2 napon keresztül tudnak versenyezni, edzeni, szórakozni és találkozni a testépítés legkiemelkedőbb nemzetközi és magyar sportolóival. Az izmok fesztiválján megrendezésre került Magyarország első számú súlyzós edzés központú tömegsport rendezvénye, a Scitec Power Challenge, a Scitec Raw fekvenyomó és felhúzó bajnokság, a CESA® Strongman Premium Liga Scitec Muscle Beach Erősember és Kamionhúzó Kupa és a Mr. és Ms. Muscle Beach bikini, physique és tehetségkutató minősítő fitneszverseny is.

„A Make a Difference szlogenen keresztül az edzőtermi edzést életvitelszerűen űző közönséghez szólunk, arra szeretnénk ösztönözni őket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek, és a sport által megszerzett elhivatottsággal, alázattal és céltudatossággal másokat is inspiráljanak. Több mint 25 éve dolgozunk a súlyzós edzés népszerűsítésén: sportolókat szponzorálunk, versenyeket szervezünk, edukálunk, és lehetőséget teremtünk a példaképekkel való találkozásra olyan eseményeken, mint a Muscle Beach. Ennek az egyedülálló eseménynek komoly hagyománya van már, ezért tudjuk elhozni a fitnesz iparág legjobbjait Magyarországról és a világ minden pontjáról”

Nagy Szabolcs

Hazai és világsztárok a Balaton-parton

A korábbi évekhez hasonlóan a Team Scitec nemzetközi és hazai kiválóságai idén is képviseltették magukat az eseményen. A 2019-es Mr. Olympia győztese, az amerikai Brandon Curry ugyan már sokadik alkalommal járt a rendezvényen, de mint minden alkalommal, így most is rengeteg élményt és inspirációt kapott a rajongóktól. Nem hiányozhattak a magyar testépítő legendák sem, azaz a Kathi Béla és Bohos Kornél páros. A programot színesítette az újdonsült IFBB Pro Szmereka László, Rakonczás Péter, Lukács Barbara, Majlinger Nóra, a csapathoz nemrégiben csatlakozott színész-testépítő Gömöri András Máté és további kiváló sportolók.

A Team Scitec külföldi kiválóságai: a francia Morgan Aste és az amerikai Brandon Curry, a 2019-es Mr. Olympia győztese (balról jobbra) Forrás: scitec.hu

Jószívű Testépítők Akcióban

A Scitec Nutrition a rendezvény történetében először a helyszíni termékértékesítésből befolyó összeg teljes egészét jótékony célokra fordítja. A vállalat a Jószívű Testépítők Akcióban névre hallgató társadalmi felelősségvállalási programjában jótékony márkanagykövetei – Bohos Kornél, Kathi Béla, Lukács Barbara, Rakonczás Péter és Szmereka László – közreműködésével olyan fontos szociális ügyekre hívják fel a figyelmet, ahol a konkrét anyagi támogatás mellett szemléletet is tudnak formálni és valós segítséget is nyújtanak.

Team Scitec urak: Tóth Dániel, Szmereka László, Bohos Kornél, Mészáros László, Rigó Richárd, Morgan Aste és Kathi Béla (balról jobbra) Forrás:scitec.hu

Aktuális kampányuk keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítik, akikkel közösen egy több állomásos, jövő évre átívelő, országos aktivitássorozatot dolgoztak ki. A testépítők személyesen látogatnak majd meg mozgássérült gyerekeket, időseket, hátrányos helyzetű fiatalokat és családjaikat, akiknek elviszik a mozgás örömét és akiket a vállalat készpénzzel és termékekkel támogat. Az első állomás a Szeretetszolgálat 2023. szeptember 21-én, Keszthelyen megrendezésre kerülő A Sport Egyenlővé Tesz elnevezésű sportnapja, ahol fogyatékkal élő fiatalok részvételével integrált sportelemeket tartalmazó sorversenyt és egyéb sportolási lehetőségeket sorakoztatnak fel, melynek során a nagykövetek aktívan részt vesznek a programokban. A Scitec Nutrition a Muscle Beachen történő termékértékesítésből támogatja a sportesemény megszervezését, melyet további összeggel egészít ki.

A vállalat aktuális kampánya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti, a helyszíni termékértékesítésből befolyt összeget teljes mértékben karitatív célra ajánlja fel és saját forrásból kiegészíti Forrás: scitec.hu

“Nagyon megörültem, amikor a Scitec Nutrition elindította társadalmi felelősségvállalási programját és az elsők között kért fel arra, hogy ennek egyik arca, résztvevője legyek. Fontosnak tartom ugyanis megmutatni, hogy a testépítők olyan elkötelezett sportemberek, akiknek nemcsak a bicepsze, hanem a szíve is nagy. Bármilyen jó ügyet szívesen képviselek, de különösen elkötelezett vagyok a fiatalok támogatása irányában. Tudom, hogy nekik milyen sokat jelenthet egy pozitív löket, egy jó szó, egy kis motiváció az életükben, ilyen apróságokon múlhat ugyanis, hogy milyen felnőttekké válnak. Mindannyian azon leszünk, hogy minél több élményt adjunk, hálás vagyok, hogy részt vehetek benne.”

- osztotta meg gondolatait Kathi Béla, a Team Scitec és a program oszlopos tagja.

A fogyatékos embereket nem sajnálni kell, hanem elfogadni. A legtöbbet akkor tehetjük értük, ha társaik leszünk a mindennapjaikban, erősítjük az önállóságukat, és abban támogatjuk őket, hogy lehetőségeikhez mérten aktív életet élhessenek, értékteremtő munkát végezhessenek, és ne a korlátaikat lássák, hanem az előttük nyíló lehetőségeket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjaiban évtizedek óta fontos szerepet játszik a közösség és a sport, a professzionális sportolókkal közös szeptemberi alkalmat is ezért tartjuk nagyszerű lehetőségnek” – mondta Romhányi Tamás, a karitatív szervezet kommunikációs vezetője.

Alázat, erő, kitartás a Muscle Beach programjain

A 4. alkalommal megrendezett Scitec Power Challenge különlegessége, hogy minden indulónak egyvalakivel kellett megküzdenie: önmagával. Az erőpróba hobbi- és versenysportolóknak ad lehetőséget arra, hogy megmérettessék magukat különböző versenyszámokban. A komplett kategória 5 versenyszámot tartalmaz, de az indulóknak lehetőségük volt csak bizonyos számokat kiválasztani a guggolás, fekvenyomás, felhúzás, mellről nyomás és húzódzkodás (férfiak) vagy állva bicepsz (nők) közül. A versenyen az egészen fiatal, tinédzser korosztálytól a szenior korosztályig rekordszámú, összesen 358 nevezés érkezett, 90 nő és 268 férfi versenyzett. A legfiatalabb versenyző 14 éves volt, a legidősebb pedig 75.

A Scitec Power Challenge-en a sportolók egyetlen nap alatt összesen 6153 guggolást, 6030 fekvenyomást, 5880 felhúzást, 5139 mellről nyomást, 2407 húzódzkodást és 3587 bicepsz gyakorlatot végeztek el Forrás:scitec.hu

Az amatőröknél 180 sportolónak sikerült arany minősítést szereznie, amihez az 5 gyakorlatban 100 ismétlést kellett teljesíteni, a 85-100 ismétléssel megszerezhető ezüst minősítéssel 51 versenyzőt díjaztak, míg a 85 ismétlés alatt járó bronz minősítéssel 23-an lettek gazdagabbak. A versenyző kategóriában 67 arany, 2 ezüst és 7 bronz minősítés született. Ismétlésszámokból sem volt hiány a versenyen: egyetlen nap alatt a sportolók összesen 6153 guggolást, 6030 fekvenyomást, 5880 felhúzást, 5139 mellről nyomást, 2407 húzódzkodást és 3587 bicepsz gyakorlatot végeztek el.

A Scitec Raw fekvenyomó és felhúzó bajnokság egy hivatalos erőemelő verseny kezdő, haladó és profi versenyzőknek, különféle kor- és súlycsoportokban. A bajnokságon rekordszámú, összesen 318 sportoló vett részt, 90 nő és 228 férfi mutatta meg a nyers erejét. A legfiatalabb versenyző 14 éves volt, a legidősebb pedig 81.

Rekordszámú, 318 nevezés érkezett a Scitec Raw fekvenyomó és felhúzó bajnokságra, 90 nő és 228 férfi mutatta meg a nyers erejét Forrás:scitec.hu

Nem maradhatott el az esztétikus fizikum mögött rengeteg munkát, fegyelmezettséget és szigorú napirendet megkövetelő Mr. és Ms. Muscle Beach bikini és Men’s Pshysique Bajnokság sem, ami idén először egy tehetségkutató minősítő kategóriával is bővült. Ennek az a célja, hogy még több fiatal kóstolhasson bele a színpadi versenyzés világába - itt ugyanis nem kellett sem pózolási tudás, sem barnítás, mindössze pár alapfordulatot követően kaptak arany, ezüst vagy bronz minősítést a vállalkozó szellemű sportolók. Az új, tehetségkutató kategóriában 31-en mutatkoztak be a színpadon, ebből 17-en arany, 6-an ezüst, 8-an pedig bronz minősítést szereztek. A legizmosabb nő Pilár Mercédesz lett, a legszárazabb nő Bacsáné Bodolai Hermina, a legjobb összkép Pávkovics Petra, a legizmosabb férfi Gyenes Gábor, a legszálkásabb férfi Kiss Máté és a legjobb összkép Hadadi Róbert.

Idén a Mr. Muscle Beach címet Vörös Benjamin, a Ms. Muscle Beach címet pedig József Zsuzsa érdemelték ki Forrás: scitec.hu

A Men's Physique kategóriában 18-an, a Miss Bikini kategóriában pedig 12-en indultak, kategóriájuk győztesei Horváth Martin, Vörös Benjamin, Barát Bettina és József Zsuzsa lettek. A legvégén a Mr. és Ms. Muscle Beach címekért a kategóriagyőztesek és a legjobb összképpel díjazott tehetségkutatós versenyzők küzdhettek, összesen 3 férfi és 3 hölgy. Idén a Mr. Muscle Beach címet Vörös Benjamin, a Ms. Muscle Beach címet pedig József Zsuzsa érdemelték ki.

Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás:scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás:scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás:scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás:scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás:scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás:scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás:scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás:scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás:scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25
Forrás: scitec.hu
1 / 25

Bővebben a Scitec Nutritionről és a BioTechUSA-cégcsoportról

A BioTechUSA-cégcsoporthoz tartozó Scitec Nutrition az edzőtermi edzés iránt hosszú távon elkötelezettek márkája. A „Make a Difference” szlogenen keresztül arra ösztönzi fogyasztóit, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek és ezáltal másokat is inspirálhassanak. Nemcsak sportolókat szponzorál, hanem magával a sportággal is foglalkozik, versenyeket szervez és 25 éve töretlen a lelkesedése a testépítés iránt. A magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő étrend-kiegészítő, sportruházat és speciális élelmiszer gyártójaként és forgalmazójaként jelenleg több mint 100 országban, 50 saját kézben lévő webshoppal, 286 franchise üzlettel, 1800 munkavállalóval és 4500 partnerrel van jelen. A Scitec Nutrition-ön túl a cégcsoporthoz további négy márka tartozik: a BioTechUSA, amely a „The Feeling of Success” mottóval az átlagemberekhez szól és felhívja a figyelmet az életmódváltás fontosságára; Magyarország több mint 20 éves étrendkiegészítő webáruháza, a Builder; az egyedi keverőpalackokat gyártó ShakerStore és a multibrand vitamin-webáruház, a VitaminShop. A vállalat folyamatosan fejleszti termékportfólióját, hogy az egyre színesebb vásárlói igényeknek maximálisan megfeleljen. Aktuális termékkínálata több mint 2000 termékből áll, így támogatva a legkülönfélébb vásárlói célokat, legyen szó fogyásról, izomtömeg-növelésről vagy teljes életmódváltásról. A Scitec Nutrition a Jószívű Testépítők Akcióban névre hallgató társadalmi felelősségvállalási programjában jótékony márkanagykövetei közreműködésével olyan fontos szociális ügyekre hívja fel a figyelmet, ahol konkrét anyagi támogatás mellett szemléletet is tudnak formálni és valós segítséget is nyújtanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.