Dobd ki az autóban maradt vizespalackot: semmiképp ne igyál már belőle

Forrás: Hans / Pixabay -
műanyag víz vizespalack baktérium autó
Ha nyáron útra kelünk, természetes, hogy több palack vizet is magunkkal viszünk. Előfordul, hogy kibontjuk, iszunk belőle, aztán kiszállunk a kocsiból, a víz pedig ott marad, méghozzá napokra. Nos, ez esetben a bontott palacból már ne igyál, beteg lehetsz tőle. 

Persze, nem arról van szó, hogy 10 perc vagy fél óra után már nem kortyolhatsz a vizedből, de azt tudnod kell, az ásványvizeknek is van lejárati idejük. Nem a víz romlik meg ilyenkor, hanem a műanyag flakonból oldódhatnak ki mérgező alkotóelemek, amit aztán megiszol - írja a Ripost. Ez a folyamat nyáron a leggyorsabb, amikor a víz hőmérséklete a palackban folyton változik: felmelegszik, lehűl és így tovább.

Ne idd meg a vizet az autóban hagyott palackból! Forrás: Hans / Pixabay

De nem csak a PET- palackokkal, hanem az újratölthető kulacsokkal sem árt óvatosnak lennünk. Egy tanulmány szerint az újratölthető vizespalackok sokkal több baktériumot halmozhatnak fel, mint vécéülőke. Ezért ezeket is mindennap tisztítani kell, és jó, ha mást nem töltünk bele, csak vizet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.