Egyetlen pár másodperces hiba elronthatja a tudatos bőrápolási rutinodat

Forrás: Shutterstock -
hatóanyag bőrprobléma arctisztítás lemosás Mattie Lacey-Davidson
Sosem volt ekkora divatja a tudatos bőrápolásnak, mint napjainkban. Így túlzás nélkül a csapból is az folyik, mivel és hányszor tisztítsuk az arcunkat, milyen bőrproblémára milyen szérumot és hidratálókrémet használjunk. Arról azonban talán kevesebb szó esik, hogy miként néz ki egy szakszerű arctisztítás, amit ha nem jól csinálunk, nagyban befolyásolja a rutinunk hatékonyságát.

Az 50 ezer TikTok követővel rendelkező Mattie Lacey-Davidson videóban osztotta meg, hogy kellene rendesen megtisztítani az arcunkat a szennyeződésektől és az arcápolási termékek maradványaitól.

@mattie.skincare Am I wrong? #skincaremistakes#howtowashyourface#skincaretips♬ MMM MMM X DROP IT LIKES ITS HOT by Altegomusic - ALTÉGO
Legalább egy percet szánjunk az arctisztításra. Forrás: Shutterstock

A TikToker követői közül sokan a videót látva bevallották, soha nem szánnak ennyi időt az arctisztításra, a legtöbben 20-30 másodpercig végzik. Voltak, akik arra hivatkoztak, hogy sietnek, de mások azt említették, hogy ha túl sokáig mossák az arcukat, az kiszárad, pedig annak vélhetően más okai vannak.

Mattie arról is beszélt, hogy az elkapkodott tisztítás mellett az is hiba, hogy sokan minden este használnak aktívokat (ilyenek például a hámlasztó vagy a retinol). "Fontos, hogy néha szabadon hagyjuk a bőrünket, ami azt jelenti, hogy csak mosd le és hidratálj a bőrtípusodnak megfelelően" - idézi tanácsát a Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.