Felejtsd el a reggeli zuhanyzást: a szakértők elárulják, miért

Forrás: Shutterstock -
esti zuhany baktérium reggeli zuhanyzás zuhanyozás
Melyik jobb, ha este vagy ha reggel zuhanyzunk? A szakértő szerint aki eddig reggel frissítette fel magát, az jobb, ha változtat ezen a szokásán. 

Azok, akik reggel zuhanyoznak, általában azzal érvelnek, hogy ez egy tökéletes módja annak, hogy felfrissítsék magunkat, mielőtt elindul a nap. Akik az esti zuhanyzás mellett teszik le a voksukat, azt mondják, hogy ezzel azt is elkerülhetik, hogy a napi szennyeződést, baktériumokat bevigyék a hálószobájukba, az ágyukba.

A szakértők megszólaltak a témában és arra jutottak, hogy a lefekvés előtti zuhanyzás több szempontból is jobb választás, mint a reggeli.

Felejtsd el a reggeli zuhanyzást: a szakértők elárulják, miért Forrás: Shutterstock

Azt mondják, bár a zuhanyozás ideje a személyes preferenciákon múlik, számos egészségügyi és szépségápolási előnnyel jár, ha az esti órákban végezzük el. A tudósok azt találták, hogy a lefekvés előtti zuhanyozásnak köszönhetően akár 10 perccel gyorsabban is képesek vagyunk elaludni. A szakértők azt javasolják, hogy lefekvés előtt körülbelül 90 perccel zuhanyozzunk le meleg vízzel. A meleg víz enyhén csökkenti a test hőmérsékletét, és jeleket küld a szervezetnek, hogy ideje elaludni - írja az Unilad.

Először is, a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy naponta körülbelül 5-10 percet töltsünk a zuhany alatt. Azt mondják, bár a zuhanyozás ideje a személyes preferenciákon múlik, számos egészségügyi és szépségápolási előnnyel jár az éjszakai, nem pedig a reggeli zuhanyozás. Nem mellesleg, a bőrnek és a hajnak is jobb. A nap folyamán pedig a tested és a hajad összegyűjti a baktériumokat és irritáló anyagokat, amelyek rengeteg bőrproblémát, például pattanásokat okozhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.