Csupán egyetlen dolgot kell tenned az édes álomért: enni, de nem akármit!

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 New Africa/Shutterstock. No use without permission./New Africa -
ananászlé alváshormon ananász evés gyümölcs
Egy alvási szakértő szerint, ha lefekvés előtt egy bizonyos gyümölcsöt fogyasztunk, gyorsabban elalalhatunk és az alvásunk minősége is javulhat.

Mindannyian tudjuk, milyen fontos a jó éjszakai alvás. A rossz alvás a szervezetünk számos területére hatással lehet, ezért ha nehezen tudunk elaludni éjszaka, fontos megtalálni a probléma gyökerét, és megtenni mindent a megoldása érdekében.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 New Africa/Shutterstock. No use without permission./New Africa

Úgy tűnik, ha egy bizonyos gyümölcsből többet eszünk, az segíthet. Ez az állítás hangzott el egy nemrégiben elterjedt TikTok- videóban, amelyben a 21 éves Emma Leigh azt állította, lefekvés előtt az ananász evése segít neki "gyorsabban elaludni és sokkal mélyebben aludni". A gyümölcs fokozza a melatonin, vagyis az alváshormon termelődését a szervezetben. Max Kirsten alvásszakértő pedig megerősítette ezt az információt.

Kimutatták, hogy az ananász evése, vagy a friss ananászlé ivása lefekvés előtt akár 266%-kal megemeli a melatonin markereket az agyban. „A triptofán (az ananászban található aminosav) természetesen növeli a melatoninszintet (az alvási ciklust irányító hormon) és a szerotonin szintjét az agyban, ami megnyugtató, álmos, ellazult érzést okoz" - mondta. Természetesen az ananász nem egy csodaszer, a komoly alvászavarokat nem egy kis gyümölcs fogja helyreállítani - írja a Mirror.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.