Nagy-Brittania golyó fulladás édesség
Visszahívták az Egyesült Királyságban rendkívül népszerű Cocco Candy gurulós cukorkát három ízesítésben is (eper, tuttifrutti, kóla), mert fulladást okozhat.

„A guruló golyó az édesség tetejéről leválhat, így fulladást okozhat" - figyelmeztet az angol Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA).

Hét éves gyermek halálát okozta egy népszerű édesség Forrás: https://www.cpsc.gov/

A terméket már az Egyesül Államokban is visszahívták, miután megfulladt miatta egy hétéves kislány. Pontosan az történt, amire figyelmeztetnek, a cukorka tubusáról levált a golyó, és a gyerek torkába szorult. Az édesség gyártója, a Candy Dynamics Amerikában az összes ízesítésben visszahívta a terméket.

Mit tehetünk, ha fullad a gyerek?

Ha azt látjuk, hogy a gyermekünk valamit a szájába vett, akkor azonnal távolítsuk el onnan az idegen tárgyat. Ha köhög, bátorítsuk, ez is segíthet. Ha nem tud beszélni, nem kap rendesen levegőt azonnal hívjunk segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.