Meghalt egy kisbaba, mert az ápolók nem figyelték a pulzusát

Forrás: Thinkstock -
kisbaba fulladás oxigén születés
Meghalt egy kislány, mert a nővérek nem követték megfelelően a pulzusát. A kis Poppy Russell kevesebb, mint 12 órával a születése után halt meg a Princess Royal Hospitalban Shropshire-ben.

A halottkém megállapította, hogy a kisbaba fulladás következtében halt meg, melyet az ápolószemélyzet hanyagsága okozott. Ez akkor fordulhat elő, amikor a baba agya és más szervei nem jutnak elegendő oxigénhez és tápanyaghoz a születés előtt, alatt, vagy közvetlenül utána. Gyakori tünet a babánál a vajúdás alatt fellépő gyenge pulzus. Amikor az orvosok ezt észlelik, az anyák extra oxigént kapnak, vagy sürgősségi császármetszést végeznek.

kisbaba, koraszülött, kórház, csecsemő, inkubátor Forrás: Thinkstock

A halottkém szerint a kis Poppy halála megelőzhető lett volna. Arra a következtetésre jutott, hogy ha észlelték volna a rendellenes szívverést, és korábban a világra segítették volna, akkor a baba még most is élne. A kórház nem vállalta a felelősséget, Poppy szüleit hibáztatták, azt állították, hogy Katie és Neil Russell megtagadták a baba monitorozását. Ők ezeket a vádakat megbocsáthatatlannak érzik.

„Nem állunk meg addig, amíg az illetékeseket nem vonják felelősségre" - mondták a gyászoló szülők a The Sunnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.