Karácsonyra várja babáit a kétméhű nő: többórás eltéréssel jöhetnek világra a gyerekek

terhesség szülés kettős méh Ikrek
Karácsonykor szüli meg babáit az az alabamai nő, akinek két méhe van, és mindkettőben egy-egy gyermek fejlődik. A kettős méh rendkívül ritka, olyannyira, hogy az orvosok azt sem tudják eldönteni, hogy a babák ikreknek számítanak-e. 

Kelsey Hatchernek és férjének, Calebnek már három gyermeke van, akik 7, 4 és 2 évesek. A nő tavasszal tudta meg, hogy ismét várandós, ráadásul két babával, ami sokkolta szülészorvosát. Kelseynek ugyanis két méhe van, most pedig mindkettőben baba fejlődik, így nagyon magas kockázatú a terhessége. Ráadásul a vajúdáskor a két méhében nem biztos, hogy ugyanakkor lesznek összehúzódások, tehát előfordulhat, hogy a babák nem ugyanakkor jönnek a világra.

Ez annyira szokatlan, hogy az orvosok nem tudják, ikreknek kell-e minősíteni a kettős terhességet, ugyanis mindkét babának saját placentája van.

A kettős méhet a Mayo Clinic is rettentően ritka esetként írja le. A kettős méhű nőknek gyakran sikeres a terhességük, de náluk nagyobb a valószínűsége a vetélésnek vagy a koraszülésnek, mint azoknál a nőknél, akik egy méhvel élnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.