A mikulásvirág gondozása: sokáig az otthonod dísze lehet, ha betartod a szabályokat

Forrás: Thinkstock -
víz öntözés cserép mikulásvirág
A mikulásvirág ünnepi kiegészítő, de még sokáig lehet az otthonunk dísze, ha megfelelően gondoskodunk róla. 

A mikulásvirágok a legnépszerűbb téli virágok közé tartoznak, a hidegebb évszakban és különösen az ünnepek alatt szinte minden boltban és kertészeti központban megtalálhatóak országszerte. A gyönyörű piros virágának és zöld leveleinek köszönhetően a karácsonyi időszak alatt vásárolják a legtöbbször, bár a megfelelő gondozással akár egész évben is élvezhetjük a szépségét.

A mikulásvirág sokáig otthonunk ékessége lehet, ha odafigyelünk Forrás: Thinkstock

Öntözzük rendszeresen a mikulásvirágot

A mikulásvirágoknak állandóan nedves, de soha nem tocsogó talajra van szükségük. A virágokat tehát vízelvezető talajba és megfelelő lyukakkal ellátott cserépbe kell ültetni. A boltokban kapható mikulásvirágok többségét a cserepek köré tekert díszítőfóliával együtt árulják, ami jelentősen csökkentheti a víz megfelelő elvezetését. Jobb, ha vásárlás után rögtön átültetjük jó minőségű virágföldbe.

A hőmérséklet is fontos

Bár a megfelelő nedvességtartalom hihetetlenül fontos ahhoz, hogy életben tartsuk a mikulásvirágokat, nem ez az egyetlen tényező. A hőmérsékletre is oda kell figyelni: ne tegyük ki a növényt 10 foknál hidegebbnek. Ez vonatkozik a növény hazaszállítására is — a fagyos időnek való kitettség még akkor is sokkot okozhat a mikulásvirágnak, ha rövid ideig tart — írja a Housedigest.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.