Tartsd be ezt az 5 szabályt, gyönyörű marad mikulásvirágod

karácsony növény mikulásvirág ápolás szobanövények
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mikulásvirág gyönyörű marad akár hónapokig is, ha megfelelő ápolást kap. Összegyűjtöttük azt az öt fontos dolgot, amire szüksége van a növénynek ahhoz, hogy sokáig a lakásod dísze lehessen.

1. Hol legyen a helye? A mikulásvirág szereti a napfényt, a túlzott meleget azonban nem.

2. Milyen legyen a szoba hőmérséklete? A legfontosabb, hogy állandó (16-20 fok) legyen a hőmérséklet körülötte. Az ablakba semmiképp se tedd, mert a huzatot nem bírja.

Forrás: Thinkstock

3. Milyen legyen a földje? A mikulásvirág a nedves földet szereti, azt viszont nem, ha áll a földjén a víz. Hetente kétszer érdemes tápoldatot tenni az öntözővizébe.

4. Meddig bírja, ha megfelelően gondozod? Nagyjából áprilisra virágzik el, ilyenkor lehullajtja a leveleit. A visszavágás után egy-két hónapig pihentetsd hűvös, sötét helyen. Ilyenkor csak nagyon kevés vizet kapjon. Nyáron aztán átültetheted és a kertben vagy az erkélyen is tarthatod.

5. Hogyan virágzik újra karácsonyra? Ha szeretnéd, hogy karácsonyra újra virágba boruljon, szeptember végétől minden nap takard le két órára (este 7-8 körül) egy kartondobozzal, hogy ne kapjon fényt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.