A mikulásvirág gyönyörű marad akár hónapokig is, ha megfelelő ápolást kap. Összegyűjtöttük azt az öt fontos dolgot, amire szüksége van a növénynek ahhoz, hogy sokáig a lakásod dísze lehessen.

1. Hol legyen a helye? A mikulásvirág szereti a napfényt, a túlzott meleget azonban nem.

2. Milyen legyen a szoba hőmérséklete? A legfontosabb, hogy állandó (16-20 fok) legyen a hőmérséklet körülötte. Az ablakba semmiképp se tedd, mert a huzatot nem bírja.

Forrás: Thinkstock

3. Milyen legyen a földje? A mikulásvirág a nedves földet szereti, azt viszont nem, ha áll a földjén a víz. Hetente kétszer érdemes tápoldatot tenni az öntözővizébe.

4. Meddig bírja, ha megfelelően gondozod? Nagyjából áprilisra virágzik el, ilyenkor lehullajtja a leveleit. A visszavágás után egy-két hónapig pihentetsd hűvös, sötét helyen. Ilyenkor csak nagyon kevés vizet kapjon. Nyáron aztán átültetheted és a kertben vagy az erkélyen is tarthatod.

5. Hogyan virágzik újra karácsonyra? Ha szeretnéd, hogy karácsonyra újra virágba boruljon, szeptember végétől minden nap takard le két órára (este 7-8 körül) egy kartondobozzal, hogy ne kapjon fényt.