A varázsgomba sok szenvedésünkre megoldást nyújthat: új kutatások készültek a hatásairól

Forrás: Shutterstock -
depresszió varázsgomba vegyi anyag nikotinmegvonás
Szakértők szerint a varázsgombák kulcsfontosságúak lehetnek a cigarettáról való leszokásban és a depresszió gyógyításában. 

A pszichedelikus varázsgomba lehet a válasz a depresszió gyógyítására és a cigarettafüggőség megszüntetésére - állítják szakértők. A héten, a Neuroscience konferenciáhán hoztak nyilvánosságra olyan tanulmányokat, amik szerint a varázsgombában található pszichedelikus vegyi anyag - a pszilocibin - lehet a kulcs a két probléma kezelésére. A Frederick Barrett által vezetett csoport azt állítja, hogy nikotinfüggő egereken tesztelve "észrevették" az elvonási tünetek csökkenését.

A depressziót is a varázsgombában található egyik vegyi anyaggal enyhítenék Forrás: Shutterstock

„A pszilocibin teljesen visszafordította a nikotinmegvonás okozta szomatikus tüneteket egerekben" - állítja a tanulmány. Egy másik, N-dimetiltriptamin nevű vegyszer pedig pozitív hatással volt a depresszióban szenvedőkre. Természetesen további vizsgálatokra van még szükség a pontos adagolás meghatározásához és ahhoz, hogy kiderüljön, a hatás függ-e a nemtől - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.