Tippek, hogy ne stresszel induljon az év: használd a természet erejét is

Forrás: Shutterstock -
aromaterápia stressz meditáció masszázs illóolaj
A stressz mindennapjaink részét képezi. Aggódunk az egészségünk miatt, stresszelünk a vizsgák, a munkahelyi feladatok vagy éppen a magánéletünk problémái esetleg egészen apró dolgok miatt is. A helyzet nem egyszerű, a megoldása pedig még kevésbé, de azért van néhány trükk, amivel csükkenthetjük a stressz-szintünket. 

A stressz nem csak egy rossz mentális állapot, de a testünket is igénybe veszi. Ha félvállról vesszük a tüneteket, egy idő után betegségekhez is vezetnek.

Masszázs, relaxáció, sport

Az izmok sok esetben túlságosan feszülnek ha stresszesek vagyunk, ami végtag és gerincfájdalmakhoz is vezethet. Ilyenkor érdemes felkeresni egy masszőrt. A masszázsnak számos jótékony hatása van, de ez sajnos hosszú távon nem oldja meg a problémát. A különféle relaxációs gyakorlatok és a rendszeres sport is segíthet.

Meditáció, gyógyteák, ölelés

A meditáció is a segítségedre lehet, de akár különféle gyógyteákat, gyógynövényes készítményeket is érdemes lehet kipróbálni. Ahogy az ölelés és az oxitocin felszabadulása erősíti az immunrendszert, úgy a fájdalmat is csökkenti. Ha az embernek fáj a nyaka, akkor automatikusan odanyúl és megdörzsöli: így hat ránk egy másik ember érintése is.

Aromaterápia

Az aromaterápia is segít megteremteni a testi-lelki egyensúlyt. A következő gyógynövények illóolaja a legjobb a stressz leküzdéséhez. Nézzük, hogyan hatnak testi és leki szinten.

Az aromaterápia hozzájárulhat a testi-lelki jólétünkhöz. Forrás: Shutterstock

Citromfű

Test: 5-6 csepp citromfű párologtatása két területen is hatásos: a kivonat fertőtlenítő hatással bír influenza idején, nyáron pedig távol tartja a szúnyogokat.

Lélek: Kora reggel használjuk, mert így optimistán indul a napunk. 3 csepp a tusfürdőbe, és a reggeli fáradtságnak nyoma sem marad!

Levendula

Test: Ősidők óra ismert fertőtlenítő hatása. 1-2 csepp a kisebb sérülésekre vagy könnyebb égési sebekre segíti a sejtek megújulását, a bőr gyors regenerálódását.

Lélek: Zaklatottság és elalvási problémák esetén verhetetlen! Cseppentsünk belőle 3 cseppet a párnára, és lazítsunk.

Fahéj

Test: Hideg, hűvös időben érdemes használni, hiszen felmelegít. Köszönhetően vérkeringés-serkentő tulajdonságának, masszázsolajként (3 csepp fahéjolaj 50 ml szezámolajjal elkeverve) megszünteti az izomfájdalmakat.

Lélek: 3 csepp az aromalámpába, és máris élvezhetjük csodálatos illatát, mely biztonságérzettel tölt el és oldja a belső feszültséget.

További stresszűző illóolajokért kattints ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.