Újratervezés és egy nyugodtabb jövő: A Peach Fuzz, vagyis bársonyos barack lett 2024 színe

újratervezés magazin Peach Fuz jövő szín
2024 színe a Viva Magenta után, a Peach Fuzz, azaz bársonyos barack, amely az összetartozást, az újratervezést és a gondoskodás lehetőségét inspirálja. De mi alapján választották ki? És vajon mit jelképezhet még a vonzó barackszín?

A Pantone Intézet december elején hirdette ki 2024 színét, ami nem más, mint a Peach Fuzz, vagyis a bársonyos barack. A szín kiválasztása éves kutatómunkák eredménye, de nagyban hozzájárulnak a felerősödő trendek, a világ történései, a társadalmi-gazdasági folyamatok és a divat világa is. Kihatással van rá a zeneipar, a média és a filmvilág is, valamint a művészet is.

Az inspiráló barackszín

A rózsaszín és narancs közé lágyan beágyazott, vonzó barackszín, a PANTONE 13-1023 Peach Fuzz az összetartozást, az újrakalibrálást és a gondoskodás lehetőségét inspirálja, a nyugalom levegőjét idézi meg, és olyan teret kínál számunkra, ahol lehetünk, érezhetünk, gyógyulhatunk és virágozhatunk.

Ha a divat területén helyezzük el a színt, a tavasz és az ősz típusúaknak áll a legjobban, de a tél és a nyár típusúak is beépíthetik a ruháik közé. A vintage hangulatú barackszín a múltat eleveníti fel, mégis a kortárs hangulattal lett újragondolva.

Inspiráció a jövőre Forrás: Shutterstock

De mégis mire biztat a szín?

Mivel a világban az elmúlt időkben eluralkodott a káosz, a zűrzavar, egyre több szükségünk lenne az empátiára, gondoskodásra, törődésre. Egyre többet gondolunk a békésebb jövőre. A mai külsőségeket és termelékenységet előtérbe helyező világban fontos, hogy önmagunkra, belső énünkre is tudjunk időt fordítani és a nyüzsgő, rohanó élet közepette megtaláljuk a pihenés, a kreativitás és az emberi kapcsolatok pillanatait. Egy új világot szeretnénk kialakítani és ehhez elmerülünk a gyökeres változásokban. Átértékeljük eddigi életünket és tudatosabban, megfontoltabban nézünk a jövő elé.

Fontos, hogy mind mentálisan, mind fizikailag jól legyünk, belső értékeinkkel az egészségre, családunkra, barátainkra és a jólétre tudjunk koncentrálni.

Ezt szem előtt tartva olyan színhez akartak fordulni a szakértők, amely a közösség és a másokkal való összefogás fontosságára összpontosíthat.

A szín arra bíztat, hogy engedjük meg magunknak, hogy azok legyünk, akik igazán szeretnénk lenni és arra, hogy élvezzük ki a csendes, nyugodt énidőt, társainkkal töltött minőségi időt.

2023 színe merész és szellemes volt

2023 színe a Viva Magenta a természetben gyökerező, a vörös családból származó árnyalat volt, az erő új jelét fejezte ki. A bátor és egyben bátortalan, lüktető szín, amelynek túláradása örömteli és optimista ünneplést segített elő, új narratívát írva.

A Viva Magenta erőteljes és erőt adó szín volt. A tiszta örömben lubickolt, kísérletezésre és önkifejezésre ösztönzött, fékezés nélkül. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta mindenkit életörömmel és lázadó szellemiséggel fogadott. Ez a szín merész, szellemes és mindenkit befogadó volt. A természet erőit megidézve a Viva Magenta felpezsdítette szellemünket, segített belső erőnk kiépítésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.