Egyszerű szerrel pusztíthatjuk el a járda repedéseiből kinövő mohát: biztos, hogy van ilyen otthon

Forrás: https://www.science.org -
moha otthon fehérítőpor járda
Bár a moha meglehetősen ártalmatlannak tűnik, a nedves téli körülmények között igen csúszóssá válhat. Ha szeretnénk eltüntetni a járdáról és a felhajtóról, szerencsére egyszerű dolgunk van. 

A moha egyesek számára nem esztétikus látvány, de ez a kisebb baj, hiszen ilyenkor télen meglehetősen csúszóssá is válhat, ami veszélyes lehet. Szerencsére egyszerű módja van annak, hogy megszabaduljunk repedések között növő mohától, ráadásul nem is kell ezért mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. Olyan szerre lesz szükségünk, ami valószínűleg minden háztartásban megtalálható.

Egyszerű szerrel vehetjük fel a harcot a moha ellen Forrás: https://www.science.org

Szükséges eszközök

  • Folyékony fehérítő, de a szódabikarbóna vagy az ecet is jól működik
  • Víz
  • Nagy vödör
  • Szórófejes palack
  • Kemény sörtéjű ecset

Így alkalmazzuk

Fehérítő hígítása

Bármilyen márkájú fehérítő elpusztítja a mohát, de használat előtt először vízzel kell hígítani. Ennek a célja az, hogy egyenletesen oszlassuk el a hatóanyagot, ezzel megakadályozzuk, hogy bizonyos területek elszineződjenek. Öt evőkanál fehérítőt adjunk 3 és fél liter vízhez. Keverjük össze az oldatot a vödörben, majd töltsük fel a palackot, hogy a fehérítőt könnyen el tudjuk oszlatni a járdán, teraszon, kocsibeállón.

Permetezzünk

Alaposan és egyenletesen permetezzük le az egész járdát, majd hagyjuk 15 percig hatni, de ennél tovább ne, a fehérítő ugyanis okozhat elszineződéseket.

Mossuk le a szert

Meleg vízzel távolítsuk el az összes fehérítőt a kezelt területekről és az úttestről. Érdemes lehet ezt néhányszor megismételni, hogy biztosak lehesünk abban, nem maradt fehértő a területen.

Várjunk néhány órát, majd dörzsöljünk

Az öblítés után várjunk néhány órát, hogy a mohák által felszívott fehérítő elvégezhesse a dolgát. Ezután egy merev, kemény sörtéjű kefével dörzsöljük le az elhalt növényt - írja az Express.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.