Házi készítésű, három összetevős gyomirtó: tökéletes eredmény és a háziállatokra sem veszélyes

Forrás: Fazekas Ferenc / Lakáskultúra.hu -
mosogatószer gyomirtás konyhasó ecet
A kertészkedés szerelmesei között állandó téma, hogyan irtsák a gyomokat úgy, hogy azzal lehetőleg ne szennyezzék a környezetet és a háziállatokra se legyen veszélyes. Íme, néhány filléres, otthon is összeállítható, természetes gyomirtó, mely minden kritériumnak megfelel. 

Attól, hogy valami házi készítésű, még nem feltétlenül ártalmatlan. Ráadásul, ami kis mennyiségben még rendben van, az nem megfelelő arányok esetén káros lehet a környezetre és a kedvenceinkre is. Nem beszélve arról, hogy azon túl, hogy ne ártson, az is elvárás, hogy használjon, azaz irtsa is a gyomokat.

A kövek között növő gaz ellen jó a só, de a kert többi részén ne használd Forrás: Fazekas Ferenc / Lakáskultúra.hu

A Facebook egyik kertészcsoportjában merült fel egy felhasználóban a kérdés, hogy milyen arányban kellene használnia az összetevőket ahhoz az otthon is gyorsan összerakható, nagyon olcsó gyomirtóhoz jusson, melyről sokat hallott az utóbbi időben, és ecetből, konyhasóból és mosogatószerből áll.

A segítőkész felhasználók gyorsan válaszoltak is, és mint kiderült, a gyomirtókészítés nem egzakt tudomány, legalábbis, ha a konyhában fellelhető dolgokból állítják össze a permetet. Ahány felhasználó, annyiféle arány.

Azonban az egyik hobbikertész figyelmeztette a kérdezőt, hogy a mosogatószer árthat a házi kedvenceknek és a gyerekeknek is, ezért érdemes megnézni, mi van ráírva. Ő ezt az összetevőt nem is használja, tökéletesen működik neki az egy csésze só, fél csésze konyhasó arány mosogatószer nélkül is, legalábbis a térkövek között és a teraszon mindenképpen.

Ám, ha a kertben akar valaki gazt irtani, az jobb, ha elfelejti a sót, kivéve, ha azt szeretné, hogy sokáig ne nőjjön a talajból semmi. A kert gyomirtására a felhasználók a sima ételecetet, esetleg keserűsót javasoltak - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.