Valentin-napi szerelemtuning jógával

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk párkapcsolat testmozgás valentin 2014 jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év minden napján fontos, de Bálint napja kiváló apropó lehet arra, hogy kicsit megálljatok és egymásra hangolódjatok a pároddal. A jóga ebben is támogat: felfrissíti az érzelmeket és elmélyíti a hétköznapokba beletompult kapcsolatokat.

Ha rendszeresen jógázol, akkor már megtapasztalhattad, mennyit tud segíteni a jóga a feszültség levezetésében, hogyan teszi egészségessé, és nem utolsósorban széppé a tested, tisztává a gondolataidat. Biztosan feltűnt, hogy nő a motivációd, életerőd, javul a közérzeted. Nyugalom, kiegyensúlyozottság, szépség, egészség: ez a jó kapcsolat receptje is!

Forrás: Thinkstock

Jógával a szerelemért

A jóga segít összpontosítani a figyelmedet. A tökéletes befelé figyelés megtanít észrevenni a tested és elméd igényeit, megfegyelmezni a tudatod, és jógatechnikákkal megtanít visszahozni magad a kibillent egyensúlyból. Egyre érzékenyebbé válsz arra, hogy mi a jó neked és mi az, ami árt. Ezt a koncentrált figyelmet fordíthatod a szerelmedre is!

A jóga nem a szenvedés útja - fontos, hogy a gyakorlás élvezetes legyen. Hogyan teheted még élvezetesebbé? Ha mindezt a szerelmeddel teszed. Ha jógázol, és a szerelmed furcsa fintorral, ufónak nézve hallgatja a jógaszőnyegen gyűjtött tapasztalataidról szóló beszámolóidat esténként a konyhaasztalnál, itt az idő, hogy ne beszélj többet! Csinálj egy kis nyugalmat, csendet és hívd meg őt egy páros jógára otthon! Ezen a héten az ingyenes videónkban kipróbálhatjátok a 60 perces gyakorlatsort, amivel egymásra figyelést adhattok egymásnak ajándékba. Ha szívesen kipróbálnátok ezt a páros jógát, ide kattintva megtaláljátok a videót.

Páros jógában a gyakorlás is könnyebbé válik, hiszen mindig kéznél van egy segítő. Az egymásra utaltság megtanít arra, hogyan legyél hatékony segítő, és hogyan bízd magad a másikra.
A folyamatos egymásra figyelésben a légzésetek felveszi a másik légzésének ritmusát, megérzed saját és az ő testének a határait, az érintések, a közelség és nyugalom megteremti az intimitást.

A páros jógát persze nemcsak a szerelmeddel, hanem barátoddal, családtaggal, ismerőssel is végezheted! Jó gyakorlást és boldog Valentin-napot kíván a JógaKlikk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.