Jóga a víztükör felszínén - fantasztikus élményben volt részünk

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Oravecz Nóra joghurt2016 vízijóga élmény jóga sport Szalóki Ági
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges programban volt részünk a hétvégén, ugyanis a Városligeti-tó felszínén próbálhattuk ki a vízijógát.

Először furcsának tűnt, hogyan fogunk a víz felszínén jógázni, a Városligetben, de az élményért örökre hálás leszek. Fantasztikus érzés volt, amikor a nap felülről simogatta a bőröm, közben lágy szellő fújdogált, és a víz a lábamat hűsítette. Mindeközben a Miskolci Nemzeti Színház Kamarazenekara egy számukra kialakított vízi színpadon nyújtott élő, klasszikus zenei aláfestést.
Akik úgy döntöttek, messziről figyelik a jógások óráit, azoknak is különleges élményben lehetett részük, hiszen háttérben a Vajdahunyad várával, a reggeli nap fényében soha nem látott látványban gyönyörködhettek, mert messziről úgy tünt, mintha a jógázók a víztükör felszínén lebegnének.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Jóga a vízen

A szervezők egy süllyesztett színpadot alakítottak ki a tó felszínén, ami olyan stabilan állt, hogy az egyensúlygyakorlatok is könnyen kivitelezhetőek voltak. A színpadban lévő víz pedig egyáltalán nem volt hideg, mert temperálták.

Az Activia Fusion Vízijóga alatt több foglalkozás is várta a mozgásforma szerelmeseit, és a lelkes kezdőket. A 45 perces Vinyasa Flow jógaórákat az amerikai Yoga Alliance jógaoktatói minősítésével rendelkező Kriston Adrienn tartotta.

Forrás: Danone

A rendezvényen Oravecz Nóra népszerű blogger is kipróbálta a jógát: "Mivel az életformámból adódóan rengeteg időt töltök a laptopom előtt, így ha nem szeretnék hátfájós lenni, nem elég, hogy eljárok edzeni és masszázsra, nagyon fontos, hogy a nyújtásról se feledkezzek meg, amiben a jóga segít. Ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben, fontos a mozgás, a jóga pedig kikapcsol a hétköznapi pörgésből, és segít megszabadulni a feszültségtől, a stressztől."

Forrás: Danone

Szalóki Ági énekesnő is részt vett az eseményen: "A jóga számomra önismereti út. A testi gyakorlással többet tudok meg magamról, fizikai és szellemi képességeimről, határaimról. A fókuszált, rendszeres gyakorlás segít felismernem a számomra lényeges dolgokat, és megláttatja azt is, mi lényegtelen. A jóga nem csodaszer, de jó eszköz ahhoz, hogy a létet csodaként értékeljük."

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.