A legjobb diétás édesség: répatorta

Forrás: Thinkstock -
diéta répatorta répa édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik a jól megérdemelt hétvégi csalónapod, de még nem tudod, hogy mivel lepd meg magad? Mi egy szuper répatortát ajánlunk, ami annyira nem is csalás a diétában. Mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 400 g reszelt répa
  • 230 g zabliszt
  • 350 gramm nádcukor (xilittel helyettesíthető)
  • 80 g darált dió
  • 60 g repceolaj
  • 1 kk sütőpor
  • 2 kk fahéj
A legjobb diétás édesség, a répatorta Forrás: Thinkstock

A tojást a cukorral verd habbá, majd a lereszelt répát forgasd át az olajjal. Ezután mehet rá a hab a répára. Ha ezt összekevertük, akkor a lisztes, diós, sütőporos, fahéjas keverék is mehet hozzá apránként. A tortaformát kend ki vajjal, majd vékonyan lisztezd be, és már mehet is bele a massza. 180 fokon nagyjából 45 perc alatt készre sül.

A további részleteket ízlés szerint csináld. Ha a torta tetejét diétás sárgabaracklekvárral kened meg, már az is elég a tökéletes ízélményhez. De akár egy 250 grammos mascarponét kikeverhetsz néhány kanál mézzel. A tortát vágd félbe, és jöhet is bele a krém. A tetejéről azért ne hagyd le a lekvárt.

Az ősz legmenőbb sütije sütőtökkel készül

Amellett, hogy magában is öröm fogyasztani, a sütőtökből szuper és nem utolsósorban igencsak egészséges süteményeket lehet készíteni. Mutatjuk is a kedvencünket!
A repceolaj lenne a csodaszer a hasi zsír ellen? http://www.life.hu/ez-zsir/20161109-a-repceolaj-a-csodaszer-a-hasi-zsir-ellen.htmlUgye te is minden évben felfigyelsz a csodálatos sárga színével pompázó, óriási táblákban virágzó repcére? Nemcsak a látványa elképesztő, az élettani hatásai is bámulatosak. Itt az ideje újra felfedezni a repcét! Ez Zsír!ThinkstockMeglepő ételkombinációk, amiktől egészségesebbek leszünkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161103-etelkombinaciok-amelyek-segitenek-hogy-egeszsegesebbek-legyunk.htmlVan, hogy bizonyos ételeket célszerű keverni egymással: a méz és a tej például kimondottan jó barátok. Egyes ételek segítenek abban is, hogy a tápanyagok jobban felszívódjanak. Ez Zsír!ThinkstockFutás télen? A legjobb!http://www.life.hu/ez-zsir/20161104-telen-a-legjobb-futni-ime-5-remek-cipo-hozza.htmlHa még nem próbáltad, itt az ideje, hogy a hideg hónapokban is folytasd vagy elkezd a futást. Mutatunk hozzá öt remek cipőt, mert ugye az az alapja mindennek. Szerintünk a hideg hónapokban a legklasszabb a futás, legyél te is amazon! Ez Zsír!OrigoFogyókúrázók álma: szendvics kenyér nélkülhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161028-szendvics-alternativak-kenyer-nelkul.htmlA szendvics nagyon praktikus étel, könnyen szállítható, hamar elkészül, és sokféleképpen variálható. Az egyetlen baj vele az, hogy általában elég sok kalóriát tartalmaz, aminek többnyire a szénhidrátban gazdag kenyér az oka. De erre is van megoldás! Ez Zsír!--Sokkoló látvány! A világ 15 legerősebb gyerekehttp://www.life.hu/ez-zsir/20161102-a-vilag-15-legerosebb-legizmosabb-gyereke.htmlAhogy járni tudtak, már el is kezdtek edzeni, sőt akad olyan is köztük, akire az apja már a bölcsőben is súlyokat helyezett, hogy időben elkezdhesse erősíteni az izmait – ők a világ legerősebb gyerekei. Ez Zsír!--Felejtsd el a liftet! Válaszd a lépcsőzést egy hónapighttp://www.life.hu/ez-zsir/20161027-a-novemberi-kihivasban-minden-nap-a-lepcsot-valasztjuk.htmlA logikai játékok kihívása után újra a testünk acélozása lesz a tét. Novemberben ugyanis mindennap a lépcsőt választjuk. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.