3 könnyű ananászos édesség nyárra

Forrás: Thinkstock -
ananász Nyár egészség édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igaz, jobban preferáljuk a hazai idénygyümölcsöket, de azért egy kis ananászt is megkíván az ember a tikkasztó nyári melegben. Mutatjuk is, hogyan dobhatod fel azt a nagyszerű gyümölcsöt!

Étcsokis ananász

  • 1 nagy ananász
  • 30 dkg étcsoki
  • kókuszcsipsz vagy kókuszreszelék
Étcsokis ananász Forrás: Life.hu

Tejjel dúsított társával ellentétben az étcsoki nagyon is egészséges, sőt még a diétába is beilleszthető. Ehhez az édességhez ráadásul nem is lesz szükséged másra, habár egy kis kókuszcsipsszel még fel lehet dobni. Az ananászt karikázd fel, majd gőz felett olvaszd fel a csokit. Amikor felolvadt, mártsd bele félig az ananászkarikákat, és szórd meg a csokis felét kókuszcsipsszel vagy kókuszreszelékkel. Ha kész az összes, mehetnek a hűtőbe. Fél óra múlva fogyasztható.

Ananászos zabkása

  • 1 csésze zab
  • fél csésze kókuszreszelék
  • 2 csésze mandulatej
  • 1 csésze zsíros kókusztej
  • 1evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál chiamag
  • fél vanília belseje
  • 1 csésze apróra vágott ananász
Ananászos zabkása Forrás: Thinkstock

Ebben a receptben szintén a kókusszal kombináljuk az ananászt, az a két ízvilág szinte összetartozik. A zabot, a kókuszreszeléket és a kétféle tejet tedd fel főni. Egyszer-egyszer keverd meg, nehogy leragadjon. Amikor már forr, vedd le a lángról, és tedd bele az édesítőt, illetve a chiamagot. Pár percig hagyd lefedve hűlni. Tedd tálakba, majd kanalazd rá a friss ananászt.

Fagyis ananászital

  • fél ananász
  • 1 banán
  • 2 gombóc jó minőségű vaníliafagyi
  • 2 dl kókusztej
Fagyis ananászital Forrás: Thinkstock

A banánt és az ananászt alaposan turmixold össze, majd tedd egy shakerbe a többi összetevővel és néhány jégkockával. Alaposan rázd össze, és már mehet is a koktélospoharakba vagy akár a kivájt ananász belsejébe.

35 kilót fogyott, már másokat fogyaszt le Dávid Petra személyi edzőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170525-david-petra-eletmodvaltasa-utan-lett-szemelyi-edzo.htmlÉppen egy évvel ezelőtt beszélgettünk Dávid Petrával, aki 90 kilóról fogyott le, és fitneszversenyző lett. Az életmódváltás eredményeképpen új életet kezdett, és legutóbbi beszélgetésünk óta több álmát is megvalósította. Ez Zsír!--Minél előbb lapos hasat szeretnél? Ezt kell tennedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170519-tippek-a-lapos-hasert.htmlKözeledik a nyár, a trikók, a croptopok és a bikinik időszaka, amikor a kibuggyanó pocakkal és úszógumival mielőbb szeretnénk leszámolni. Íme, néhány tipp, amivel a nemkívánatos párnácskákat eltüntetheted! Ez Zsír!Thinkstock"Elsősorban anya vagyok" - Achátz Aliz fitneszmodellel beszélgettünkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-achatz-aliz-fitneszmodell-anyukaval-beszelgettunk.htmlFéléves volt Aliz kislánya, amikor elhatározta, hogy életmódot vált, és rendszerességet visz az életébe. Kislánya első születésnapján el is indult élete első fitneszversenyén, és azóta is szép sikereket ér el. Nemzetközi versenyekre viszont hiába kvalifikálta magát, úgy döntött, azokon nem indul el, hiszen ahogy mondja: "elsősorban anya vagyok!" Ez Zsír!--Jól ismert sportok elképesztően bizarr változataihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170511-az-altalunk-is-jol-ismert-sportok-elkepesztoen-sokkolo-valtozatai.htmlHa unod a jól megszokott, már-már túlságosan is normális sportokat, akkor inspirálódj ezekből az agyament feltalálásokból, hátha valamelyiket szívesen kipróbálnád. Ez Zsír!--Hogyan vedd rá magad a zöldségfogyasztásra? Eláruljuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20170505-igy-vedd-ra-magad-a-zoldsegfogyasztasra.htmlA zöldségek az egészséges életmód alapkövei. Olyan élelmiszerek, amelyek rengeteg rostot, vizet, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak. Minden egyes étkezésünk alkalmával kellene zöldséget enni az egészségünk érdekében, sokaknak azonban ez nehezére esik. Pedig csak egy kis odafigyelést igényel, hogy teljesítsük ezt az alapvető feltételt. Ez Zsír!ThinkstockEzt edd, ha el akarod tüntetni a narancsbőrödethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170511-ezt-edd-ha-el-akarod-tuntetni-a-narancsborodet.htmlKevés olyan nő van, aki ne küzdene narancsbőrrel. Vagy a genetikája miatt, vagy azért, mert a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a cellulitisz jó barátja. De lehet változtatni! Ha szeretnél végre bátran sortot és bikinit hordani, fogadd meg a tanácsainkat. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.