Fogyási tippek azoktól, akik rengeteg felesleges kilótól szabadultak meg

fogyás tippek kiló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azoktól, akik átélték már, milyen a fogyás, és pontosan tudják, mit kell tenni érte, sokkal hitelesebben hangoznak a fogyási tippek. Ráadásul könnyebben el is fogadják a hasonszőrűektől ezeket az életmódváltási tanácsokat. Szóval, halljuk őket!

1. Nem sprint, hanem maraton

"Egyik diétából ugrottam a másikba, edzőtermet pedig soha nem látogattam rendszeresen. Természetesen nem is jöttek az eredmények, végül be kellett látnom, hogy ennek semmi értelme. Elfogadtam, hogy életmódbeli változásokat kell eszközölnöm, olyanokat, amelyeket egész életemre be tudok építeni a mindennapjaimba. Nincs más út, csak az életmódváltás" - nyilatkozta Adam Pelley, aki 36 kilót fogyott.

„Nincs más út, csak az életmódváltás" Forrás: Thinkstock

2. Online étkezési napló

"Egy étkezési napló ma már sokkal több néhány jegyzetnél. Én 10 éve vezetek étkezési naplót, jó ideje online csinálom. Rengeteg alkalmazás van, ahova felvezetve az ételeket, azonnal meg is tudod, hogy mennyi kalóriát fogyasztottál eddig, és mennyire van még szükséged. Egyetlen napot sem hagytam ki az elmúlt 10 évben, minden pontosan nyomon követhető" - mondta fogyásának titkáról Sarah Donawerth, aki 32 kilót adott le.

3. Víz, víz, víz

"A legfontosabb változás az életmódomban a folyadékfogyasztás volt. A cukros üdítőket teljesen elhagytam, csak vizet ittam, legalább 2 litert naponta. Ennyi folyadék mellett sokkal kevesebb ételt kívántam, az esti nassolások is teljesen elmaradtak" - mondta Eric Chornoby, aki több mint 45 kilót adott le.

„A cukros üdítőket teljesen elhagytam, csak vizet ittam, legalább 2 litert naponta. Ennyi folyadék mellett sokkal kevesebb ételt kívántam, az esti nassolások is teljesen elmaradtak" Forrás: Thinkstock

4. Vállalj felelősséget

"Csak rajtad múlik, hogyan élsz. Neked kell felelősséget vállalnod. De hidd el, ez könnyebb, mint gondolnád. Általában mi magunk bonyolítunk túl mindent. Ha változtatni akarsz, legyél erős és motivált, ez mindennek az alapja" - nyilatkozta Pat Barone, aki 42 kilót dobott le.

5. Fotózd magad

"A mérlegen gyakran nehéz észlelni a változást, hiszen ha közben edzel és izmot építesz, ami ugyebár nehezebb a zsírnál, akkor sok esetben nem látszik érdemleges változás. A tükör előtt állva pedig nagyon kritikusak tudunk lenni önmagunkkal, így a legjobb választás, ha fotókat készítesz magadról. Akár hetente vagy havonta. Ezen jól kirajzolódik majd a változás, ami tovább fog motiválni" - mesélte fogyása titkát Adrienne Walter, aki 38 kilótól szabadult meg.

„A legjobb választás, ha fotókat készítesz magadról. Akár hetente vagy havonta. Ezen jól kirajzolódik majd a változás, ami tovább fog motiválni" Forrás: Thinkstock

6. Tervezz előre

"Elhatároztam, hogy sokkal tudatosabban fogok étkezni. Nem mentem be random egy gyorsétterembe, hiszen megvolt a napi tervem, hogy mikor mit akarok enni. Sokszor dobozoltam magamnak ételt, vagy a jól megválogatott helyekről rendeltem. Heti egy kihágást engedtem meg magamnak, ami kifejezetten jó érzés volt, ennyi kis csalás belefér" - mondta Chris Nickell, aki 55 kilót fogyott.

7. A mozgás egy jó program

"Nem kell rohannod az edzőterembe, ha úgy érzed, az nem a te világod. A mozgás mindig legyen élvezet, csak úgy fogsz igazán rákapni. Táncolj a nappaliban, tollasozz az udvaron, vond be akár a családodat is. Így egy szuper program lesz belőle" - vallja Devin Alexander, aki 31 kilót adott le.

„Tollasozz az udvaron, vond be akár a családodat is!" Forrás: Thinkstock

8. Aludj eleget

"Azon túl, hogy a napi 8 óra alvás rendszert visz a mindennapokba, az éhségérzet csökkentésében is segít. Én sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok azóta, hogy mindennap eleget alszom, és ennyit mindenki megtehet önmagáért" - mondta Penelope Pendragon, aki 39 kilót dobott le.

Ősszel sincs lustálkodás: gyakorlatok far- és törzsizomrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170911-farizomerosito-gyakorlatok-katus-attilatol.htmlKezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmód szakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bombaformát és izomlázat!Ez Zsír!ThinkstockBúcsúzz a napsütéstől egészséges gyümölcsfagyivalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170906-gyumolcsos-fagyi-buday-petertol.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket! Ez Zsír!ThinkstockTökéletes popsira vágysz? Ezeket a gyakorlatokat vesd be!http://www.life.hu/ez-zsir/20170906-gyakorlatok-popsira-katus-attilatol.htmlKezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmódszakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bomba formát és izomlázat! Ez Zsír!--Így rendszerezd a konyhádat, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170905-igy-rendszerezd-a-hutodet-ha-fogyni-szeretnel.htmlHa komolyan veszed az életmódváltást, akkor itt az ideje egy konyhai nagytakarításnak, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki a konyhád, ha fogyni szeretnél. Ez Zsír!--Kiderült Blake Lively bomba formájának titka! Ezeket eszi egy naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20170904-blake-lively-az-egeszseges-eletmodrol.htmlSokan úgy akarják elérni a bomba formát, hogy egyszerűen nem esznek. Blake Lively biztosan nem tartozik közéjük. A színésznő ráadásul nemcsak enni, főzni is imád. Annyira, hogy el is végzett Párizsban egy főzőtanfolyamot, és mivel ő Blake Lively, azt is megteheti, hogy híres séfeket hívjon el az otthonába, hogy megmutassák neki a fogásokat. Ez Zsír!OrigoRégi idők fogyási trendjei, amiket ideje örökre elfelejtenihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170829-regi-fogyasi-trendek-amiket-ideje-elfelejteni.htmlHeti szinten új fogyási tippek, új szuperételek kerülnek előtérbe. Vannak olyan egykori trendek, ma már tévhitek, amelyeket viszont egyszer és mindenkorra el kell felejteni, ha az egészség, a fittség, a jó alak az elérendő célod. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.