Recept: hagymás bab kolbászos tojáslepénnyel

2018.02.24. 20:04

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 dkg zabpehely
  • 60 dkg főtt száraz bab
  • 30 dkg zeller gumó
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg lilahagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg száraz kolbász
  • 5 dkg füstölt hús
  • frissen őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg mustár
  • 0,5 dl étolaj
  • 6 dkg reszelt trappista sajt
Hagymás bab kolbászos tojáslepénnyelForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése

A babot sós vízebn megfőzöm egy nagyobb darab zellerrel és a babérlevelekkel együtt. Serpenyőben kevés napraforgó olajon megpirítom a vékony szeletekre vágott lilahagymát és a pórét, hozzáadom a felkarikázott szárazkolbászt és a füstölt húst is. Megszórom petrezselyemzölddel, és beleteszem a kis kockára vágott kaliforniai paprikát. Mehet bele a főtt bab is a kis kockákra vágott zellerrel együtt. Egy keveset a bab főzőlevéből visszaöntök az ételre. Ízesítem zúzott fokhagymával és mustárral. Még egyszer megforralom, és ezzel el is készült.

A tojásokat egy kevés zabpehellyel felverem, megsózom, belekeverem a reszelt sajtot, és forró serpenyőbe öntöm, amit aztán rögtön beteszek a forró sütőbe. Így kapom azt a finom tojáslepényt, ami a hagymás bab körete lesz.

Nézd meg a teljes adást:

tojásreceptbabkolbász