A hétvége receptje: sült csirkecomb kelkáposztával, gombás árpagyönggyel

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
gomba árpagyöngy csirkecomb kelkáposzta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 15 dkg árpagyöngy
  • 10 dkg petrezselyem gyökér
  • 2 csomag petrezselyemzöld
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 12 dkg póréhagyma
  • 6 dkg teavaj
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
Sült csirkecomb kelkáposztával, gombás árpagyönggyel Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Az árpagyöngyöt két és félszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőzöm, majd megpirítom a reszelt petrezselyem gyökérrel. A csirkecombot megsózom, kevés étolajjal megkenem, és a sütőben ropogósra sütöm. A kelkáposztát laskára vágva meggőzölöm, vagy leforrázom. Vajon póréhagymát pirítok, majd hozzádobom a kelkáposztát is. Sóval és friss citrom levével ízesítem

Felvágok még egy kevés póréhagymát, amit a lereszelt csiperkegombával együtt megpirítok. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal, és zúzott fokhagymával. A pirítás után felöntöm kevés zöldségalaplével. Összekeverem az elkészült árpagyönggyel, és így egy nagyon finom árpakását kapok.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.