A tavasz a szuperételek szezonja: íme néhány finomság, ami segít formába jönni

Forrás: Shutterstock -
szuperétel vitamin diéta tavasz fogyás ásványi anyagok tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy kibújnak a felhők mögül az első napsugarak, máris szeretnénk megszabadulni a téli időszakban felszaladt pluszkilóktól. De a mozgás és a diéta mellett nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy megfelelő mennyiségű vitaminnal és hasznos táplálékkal lássuk el a testünket. Íme néhány szuperétel, amelyet tavasszal muszáj megkóstolnunk. 

Tavasszal sokan kezdenek diétába, hogy megszabaduljanak a télen felszaladt pluszkilóktól. Ám arról sem szabad megfeledkezni, hogy a mozgás és a fogyókúra mellett megfelelő mennyiségű tápanyagot adjunk szervezetünknek. A tavasz különösen kedvez a szuperételeknek, így a Healthyeatingexperts.com cikke nyomán mi is adunk pár ötletet, hogy mit fogyassz, amikor már beköszöntött a szezon.

Mielőtt azonban valaki drasztikus diétába kezd, feltétlenül konzultáljon orvosával.

Spárga

A spárga rendkívül gazdag K-, A-, B1- és B2-vitaminokban. A K-vitaminnak fontos szerepe van a véralvadásnál és a szív egyészségénél.

A saláta is remekül passzol a diétába Forrás: Shutterstock

Saláta

A saláták szinte bárhol beszerezhetők, és szabadon variálhatók. Nagyon jó vitamin- és ásványianyag-forrás, ne hagyjuk ki az étkezésünkből.

Spenót

A spenót szintén segít fedezni a szervezet napi K-vitamin-szükségletét, de rendkívül gazdag még A- és C-vitaminokban is.

Hüvelyesek

Rostban, fehérjében és más tápanyagokban is rendkívül gazdagok a hüvelyesek, ezek pedig javítják az emésztést, és a fogyásban is segítségünkre lehetnek. Jó vasforrásnak is számítanak vegetáriánus és vegán étrend esetén is.

5 dolog, ami megakadályozhat a fogyásbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190228-5-dolog-ami-megakadalyozhat-a-fogyasban.htmlRengeteg fogyókúrázóval előfordul, hogy azt gondolja, mindent a lehető legjobban csinál, az eredmények azonban mégsem úgy jönnek, ahogy várná. Ebben az esetben érdemes pontról pontra átgondolni mind az étkezés, mind az edzés, mind az egész életvitelünk kapcsán, hogy valóban megfelelően csináljuk-e a dolgainkat. Íme, 5 dolog, ami közbeszólhat, ha fogyni szeretnél. Ez Zsír!OrigoTóth Andi megvillantotta kockás hasát – Fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190301-toth-andi-megvillantotta-kockas-hasat.htmlTóth Andi a közösségi oldalán villantotta meg kockás hasát. Ez Zsír!OrigoElképesztő sportteljesítmények: bemutatjuk 2018 legnagyobb átalakulóithttp://www.life.hu/ez-zsir/20190227-elkepeszto-sportteljesitmenyek-bemutatjuk-2018-legnagyobb-atalakuloit.htmlLezárult a BioTechUSA által meghirdetett nyereményjáték, amelyben 2018 legnagyobb átalakulóit kerestük. Három kategóriában – fogyás, izomtömeg-növelés, sportteljesítmény – lehetett jelentkezni, és rengeteg inspiráló sikertörténet érkezett. Most bemutatjuk a kategóriák nyerteseit. Ez Zsír!OrigoKiss Ramóna egy hónappal a szülés után máris bombaformában vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190227-kiss-ramona-egy-honappal-szules-utan-maris-bomba-formaban-van.htmlKiss Ramóna alig egy hónappal a szülés után máris bombaformában van. Ez Zsír!--Debreczeni Zita modell, fotós már nem áll mérlegrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190227-debreczeni-zita-modell-fotos-mar-nem-all-merlegre.htmlMég mindig elképesztően néz ki Debreczeni Zita modell, fotós. Ám ő úgy érzi, sokat hízott férje, Gianni Annoni mellett. Elárulta: már régóta nem állt mérlegre. Ez Zsír!--Vasvári Viviennek elege lett, hogy vékonysága miatt bántják a kommentelőkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190227-vasvari-viviennek-elege-lett-hogy-vekonysaga-miatt-bantjak-a-kommentelok.htmlMegelégelte Vasvári Vivien, hogy sokan a vékonysága miatt bántják: megmondta a hozzászólóknak a véleményét. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.