A leghatékonyabb tricepszedzés nőknek – Számolj le az integetőhájjal

tricepsz integetőháj nők karizom gyakorlat kar edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár vészesen közeledik, a nők pedig lázasan dolgoznak a comb és popsi formálásán. Ám nem csak ezek a területek azok, amelyek a jó idő közeledtével előtérbe kerülnek. Sajnos sokan a kar kidolgozását kifelejtik, vagy nem helyeznek rá elég hangsúlyt, pedig az integetőháj igen kiábrándító tud lenni.

A felső kar alsó részének izomzatát bizony rendszeresen meg kell dolgoztatnod ahhoz, hogy a pólós, pántos felsős időszakban is bátran megmutathasd formás karjaidat. Tévedés ne essék, nem kellenek kőkemény vállizmok és dagadó bicepsz ahhoz, hogy valakinek nőies karja legyen. A kidolgozott tricepsz éppúgy varázsolja nőiesebbé a teltkarcsú hölgyeket, mint a soványabbakat.

A tricepszedzésekkel nem kell attól tartanod, hogy férfias karokra teszel szert, csupán megszabadulsz az integetőhájtól és feszességet nyersz. Charlee Atkins hat gyakorlatot mutat be, amelyekhez elegendő két darab 2-3 kilós súlyzó vagy ezeknek megfelelő vizespalack. A feladatok esetén fontos, hogy az alkar mindig mozdulatlan. Érezd, ahogy dolgozik a tricepszed!

A gyakorlatokat végezd 2-3 körben 10-12 ismétléssel. A haladók dolgozhatnak nagyobb súllyal, több ismétlésszámmal/ több körben is, de csak abban az esetben, ha szabályosan tudják elvégezni a feladatokat. Ez egyébként remek kiegészítése lehet a guggolás gyakorlatsornak.

Sose feledkezz el a bemelegítésről és edzés után a nyújtásról!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.