Hűtsd le magad cukormentes, frissítő limonádékkal

menta cukormentes limonádé gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy felnőtt ember szervezetének minimum napi két liter vízre van szüksége. A nyári kánikulában a folyadékigényünk ennél még több is lehet. Egy-egy meleg délutánon, vagy éppen egy kerti partin kellemes változatosságot jelenthet, ha feldobjuk valamivel a tiszta vizet, vagyis jöhetnek a cukormentes limonádék!
  • Mentás málnás limonádé

Egy nagyobb kancsóhoz pürésíts két nagy maréknyi málnát. Ha még az eperszezon végét éled, akkor eper is lehet a választott gyümölcs. Ezt a pépet öntsd fel vízzel, majd jöhetnek bele a frissen szedett mentalevelek. Érdemes pár órát állni hagyni, hogy a menta is kellemesen kiérződjön belőle. Ha nincs ennyi időnk, egy mozsárban kissé nyomkodjuk össze a mentaleveleket, így a benne lévő illatanyagok és aromák máris kiszabadulnak.

A málnás limonádét frissen szedett mentalevelekkel lehet ízesíteni Forrás: Shutterstock

Jó tudni!

Nem érdemes jéghidegen fogyasztani sem a vizet, sem a limonádét, az ugyanis addig a gyomrunkban marad, míg el nem éri a testhőmérsékletet.
  • Rózsavizes limonádé

A rózsa nemcsak a kozmetikumokban csodaszer, de belsőleg is jót tesz, nem beszélve a különleges ízéről. Természetesen ne keverjük össze a kettőt, hiszen van kozmetikai célokra és belső fogyasztásra alkalmas, antioxidánsokban gazdag, harmonizáló hatású rózsavíz. Nagyjából másfél liter vízhez 8 evőkanálnyi rózsavizet tegyünk, majd facsarjunk hozzá citrom- és lime-levet is. Igazi hűsítő, mégis ízekben gazdag ital lesz.

A rózsa nemcsak a kozmetikumokban csodaszer, de belsőleg is jót tesz Forrás: Shutterstock

Óvakodj a citromtól!

A déligyümölcsök héját különböző tartósítószerekkel kezelik. Éppen ezért még alapos mosás után se tegyél citromkarikákat vagy lime-karikákat a limonádéba, mert beleáznak ezek a vegyszerek. Ha mindenképpen ehhez ragaszkodsz, bio minősítésű citromot vegyél.
  • Jégbe zárt gyümölcsök

Rendkívül mutatós, igazi kerti partis limonádé, és a gyerekeknek is nagy kedvence ez a jégkockás ital, hiszen már látványra is rendkívül színes és vidám. Elkészíteni is nagyon egyszerű, habár időben kell rá gondolni, hiszen a jégkockáknak meg kell fagyniuk. A jégkockatartóba tegyél bogyós gyümölcsöket, málnát, szedret, áfonyát, akár vegyesen is. A maradék helyet töltsd fel vízzel, és már mehet is a fagyasztóba. A jégkockák olvadásával a gyümölcsök is kiszabadulnak, így hűsítő, egyben gyümölcsökkel teli italt kapunk. A jégkocka mellé persze tehetünk még a vízbe mentaleveleket és citrom- vagy lime-levet is.

Rendkívül mutatós, igazi kerti partis limonádé, és a gyerekeknek is nagy kedvence a jégkockás ital Forrás: Shutterstock
Zsírégetésre fel! Ezt fogyaszd, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190612-zsiregeto-etelek-italok-a-lapos-hasert.htmlAhhoz, hogy megszabadulj pár kilótól, vagy beindítsd a zsírégetést, néhány apró változtatás is elég lehet az étrendedben. Mutatjuk a kedvenc zsírégető nassolnivalónkat, az édességeket is kiváltó smoothie-nkat és az üdítőket helyettesítő, szuperegészséges italunkat. Ez Zsír!OrigoSikertörténet! 28 kilót fogyott, pedig alig változtatott az étrendjénhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190607-sarep-baggott-eletmodvaltasanak-fogyasanak-tortenete.html16 éves korában kezdett el komolyabb túlsúlyt felszedni, de csak a második gyermeke születése után határozta el, hogy lefogy. Sarep Baggott fél év alatt óriási változást ért el, pedig az étrendjében apró változtatásokat eszközölt csupán. Ismerd meg Sarep életmódváltásának történetét! Ez Zsír!Origo10 perces edzés a lapos hasért – nyári bomba formára fel!http://www.life.hu/ez-zsir/20190607-10-perces-edzes-a-lapos-hasert.htmlA lapos hasért rengeteget tehetünk a kiegyensúlyozott étkezéssel, sok rost és folyadék fogyasztásával. Ha jól működik az anyagcserénk, az már fél siker. De elengedhetetlen hozzá az edzés is. Íme, néhány gyakorlat, ami kifejezetten a hasi részt dolgoztatja meg! Ez Zsír!OrigoA nyár slágere: mindent a repcérőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190529-a-repce-jotekony-hatasai-es-felhasznalasai.htmlA repcéről elsősorban mindenkinek a május elején virágzó óriási, sárgán vibráló mezők jutnak eszébe. Felhasználásának lehetőségeiről, jótékony hatásairól már kevesebbet tudunk, pedig rendkívüli hatásai miatt a mindennapi étrendbe kívánkozik. Ez Zsír!Origo5 apró változtatás az életviteledben, amelyekkel könnyedén fogyhatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190529-apro-valtoztatasok-amelyekkel-konnyeden-fogyhatsz.htmlSokan azt gondolják, hogy drasztikus változásokra van szükség akkor, ha fogyni szeretnénk. Pedig ez koránt sincs így. Sőt a drasztikus lépések általában tarthatatlan diétához vezetnek, aminek súlyos következménye lehet a jojóeffektus. Ha fogyni szeretnél, inkább haladj lépésről lépésre, és kezdd az apró trükkökkel, amelyek az életminőséget is javítják. Ez Zsír!OrigoEgészséges étrendre váltott, így fogyott le a 195 kilós férfihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190527-nicholas-latham-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlMár kisgyermekként is túlsúlyos volt, 30 évesen pedig egy drasztikus diéta után elérte mindenkori legmagasabb súlyát: 195 kiló lett. Nicholas Latham ez után határozta el, hogy lefogy. Ismerd meg Nicholas életmódváltásának történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.