5 dolog, amit senki nem mondott el neked a szülésről

Forrás: Thinkstock -
Life Network Születés anyuka szülés család Jön a baba Hadas Krisztával kórház Hadas Kriszta gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt mindenki tudja, hogy egy gyermek születése az anyuka életre szóló élménye és azzal is mindenki tisztában van, hogy a szülésre lelkiekben fel kell készülni – de nem minden ennyire egyértelmű. Íme, 5 gondolat, ami talán még nem jutott eszedbe a szüléssel kapcsolatban.

1. Akinek burokrepesztéssel indítják meg a szülést, annak sokkal nagyobb fájdalmai vannak (persze itt is, mint bárhol máshol, léteznek kivételek).

2. Létezik gátvédelem, amikor vágás nélkül próbálják megúszni a nők a szülést, de ha reped, akkor nincs más megoldás, vágni is kell.

Forrás: Thinkstock

3. Vannak olyan nők, akik két pillanattal a szülés után már köntösben rohangálnak a kórház folyosóján, de a nagy többség annyira kimerül a lelki és fizikai megterheléstől, hogy gyakorlatilag napokig alig bírnak felállni.

4. Akár apás szülésnek vagyunk részesei, akár a szülés végeztével fárad be a kórterembe az apuka, a legtöbb férfi azonnal sírva fakad, ahogy meglátja kimerült kedvesét, karjaiban az újszülött kisbabával.

5. Szülés után a legtöbb anyuka első gondolata: oké, ez megvan, de mi lesz most?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.