Senki nem marad meg körülötted? - 7 tipp, hogy ne te legyél a társaság fekete báránya

barátnők, boldog,  öröm, nevetés
Shutterstock/Look Studio - Look Studio
önismeret konfliktus barátság hit önszeretet
Biztosan neked is voltak már olyan konfrontációval teli napjaid, amikor úgy érezted, senki nem ért meg. Vajon mindenki mással, vagy veled van a probléma? Nos, ezt mi nem dönthetjük el helyetted, de vannak lépések, amelyeket nem hagyhatsz ki, ha igaz barátokat akarsz szerezni.

Olykor megesik és teljesen természetes, hogy nem értünk egyet barátainkkal. Kisebb viták, nézeteltérések beleférnek a legjobb kapcsolatainkba is, de ha úgy tapasztalod, hogy lassan senki nem marad meg körülötted, fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy biztosan másban kell-e keresni a hibát. Íme, 7 alapszabály, amelyek nélkül nem tudsz igaz emberi kapcsolatokat létesíteni.

 

Légy jelen!

Érdemes tudatosan jelen lenni az emberek életében, hogy mélyebb kapcsolatokat alakíthassunk ki. Éppen ezért az elektronikai kütyük nyomkodása helyett érdemesebb az időt a barátaidnak szentelni.

 

Ne máson csattanjon az ostor! 

Az, ahogyan másokkal bánunk, befolyásolja kapcsolatainkat. Az ösztönző és tiszteletteli kommunikáció segíthet elkerülni a konfliktusokat és megerősítheti barátságaidat is. Ha egy rossz napod van, ne a szeretteiden vezesd le a feszültségedet. 

 

A szavaknak ereje van

Mielőtt kimondasz valamit, gondolkodj: a szavaknak ereje van. A dicséret, az őszinteség és az építő kritika erősíti a barátságot, de ha szándékosan bántasz valakit, az előbb-utóbb teljesen tönkreteszi a kapcsolatot. 

barátnők, beszélgetés, kávéház, kávézás
A dicséret, az őszinteség és az építő kritika erősíti a barátságot.  Forrás: Shutterstock/kojala

 

Légy empatikus!

Mindenki más, ezért fontos megérteni mások nézőpontját és érzéseit. Az empatikus hozzáállás segít elkerülni a konfliktusokat és erősíti a kapcsolatokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig magadban kell tartanod a véleményedet, de kellő tisztelettel és odafigyeléssel nyilvánítsd ki, ami a szívedet nyomja.

 

Kérj bocsánatot!

Bár a bocsánatkéréshez bátorság és alázat szükséges, ha képes vagy rá, máris nagyon sokat tettél a kapcsolataidért. Ha ki tudjuk mondani, hogy tévedtünk, a veszekedések után is képesek leszünk újra megbízni a másikban.

 

Képezd magad!

Az önismereti könyvek és előadások segítenek megérteni magunkat és azt, hogy nem mindenki úgy gondolkodik, érez vagy reagál egy adott szituációban, mint mi. Mentálisan erősebb lehetsz, ha évente 2-3 önfejlesztő könyvet elolvasol, amelyek az önszeretetben is segítségedre lehetnek. Ez azért is fontos, mert ameddig magunkat nem tudjuk megszeretni, mások sem fognak szeretni bennünket.

 

Legyen hited! 

Akármennyire jó kapcsolataid is vannak, akadhatnak napok, amikor senki nem áll melletted és fogja a kezedet. Ilyenkor is nagyon fontos, hogy erős maradj, és ez könnyebb, ha megtalálod azt, te hiszel. Az pedig másokat is inspirálni fog, ha látják, hogyan változtattad a problémáidat saját életed építőköveivé. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.