Önismereti percek: így állítsuk fel határainkat jóllétünk eléréséhez

Mate Krisztian
lelki egészség kommunikáció tanács célok
Megtanulni nemet mondani nagyon felszabadító érzés. Határaink felállítása elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. De hogyan húzzunk vonalat? Valóban segíthetnek az énhatárok céljaink elérésében? Hogyan kommunikáljuk mások felé? Mi a különbség az érzelmi és fizikai határok között? A Life.hu cikksorozatának első részében Oravec Rita, önismereti tanácsadó, life és art coach segít eligazodni a témában.

Az énhatárok olyan határvonalak, amelyek saját komfortérzetünket szolgálják, mi magunk húzzuk meg őket a külvilággal szemben. Ezek lehetnek érzelmi, fizikai vagy akár munkahelyi határok is. Ezeket felállítani nem egyszerű feladat. Arról, hogy hogyan húzzuk meg ezen határokat, hogyan tudjuk ezeket kommunikálni mások felé és mi a különbség köztük Oravec Ritával, önismereti tanácsadóval beszélgettünk. 

önismeret, Oravec Rita, határok
Testünk jelzéseire érdemes mindig figyelni.
Forrás: Máté Krisztián

Testünk mindig jelez

A legegyszerűbben onnan ismerhetjük fel, ha határátlépés történik, hogy valamilyen negatív érzés vagy testi érzet jelenik meg bennünk. Testünk jelzéseire érdemes mindig figyelni. Jelezhet akár egy torkunkban lévő gombóc vagy gyomorgörcs, feszülés formájában. Attól függően, hogy milyen éles határ átlépéséről van szó, ezek a testi érzetek lehetnek erőteljesek, de gyengébbek is. Ha ilyesmit tapasztalunk, érdemes akár utólag átgondolni, hogy mi okozhatta a kellemetlen érzetet és mire lett volna szükségünk az adott helyzetben.

Természetesen vannak olyan határok, amelyeket könnyű felismerni, például ha valaki csúnyán beszél velünk, vagy megemeli a hangját, könnyen felismerhetjük, hogy ez okozza bennünk a negatív érzéseket

 – emelte ki Rita.

Érzelmi vagy fizikai határ?

Azokban a helyzetekben és kapcsolatokban érezzük legjobban magunkat, ahol bátran viselkedhetünk önazonosan, mert a környezetünk jól reagál ránk, megfelelően tükröz vissza minket. Ha áthágják az érzelmi határunkat, úgy érezhetjük, hogy a környezetünk nem megfelelően tükröz, amely következtében rosszul érezzük magunkat, megbántódunk vagy feszültséget érzünk.

Egyszerűen megfogalmazva az érzelmi határok jelzik azt, hogy mások hogyan beszélnek és bánnak velünk.

A fizikai határok a fizikai érintkezésre vonatkoznak, például kézfogás, puszi, ölelés, vagy akár hogy milyen távolságra áll tőlünk a beszélgetőpartnerünk.

Túlzott szigorúság vagy lazaság? Melyik az egészséges?

Ha az esetek túlnyomó részében tudjuk képviselni magunkat, ritkán és csak enyhe mértékben érezzük, hogy esetleg határáthágás történt, akkor egészséges határokat tartunk.

Ha viszont gyakran érezzük diszkomfortosan magunkat bizonyos helyzetekben, de nem merünk szólni erről, akkor laza vagy alig észlelhető határokról beszélünk. Ez azonban egy maladaptív alkalmazkodási mód, azaz káros, mivel kiszolgáltatottá és manipulálhatóvá válunk. Sok laza határral rendelkező személy mások felelősségét is magára veszi.

Ha pedig túl merev határokkal rendelkezünk, akkor zárkózottá, elérhetetlenné válhatunk, sőt akár a felelősséget is háríthatjuk

 – magyarázta Rita.

 

önismeret, Oravec Rita, határok
Az énhatárok olyan határvonalak, amelyek saját komfortérzetünket szolgálják
Forrás: Máté Krisztián

Jelek, amikor szükséged lenne határokra

  •  Ha sokszor igent mondasz, amikor igazából nemet szeretnél.
  •  Ha rosszul érint egy helyzet, de nem mered kifejezni.
  •  Ha gyakran azt érzed, hogy alulmaradsz egy konfliktusban.
  •  Ha nem mered megmondani a véleményed, mert félsz, hogy megbántasz másokat.
  •  Ha szinte egyáltalán nincs énidőd.  

Határállítás munkahelyi és személyes kapcsolatokban? Létezik!

Mindkét esetben az első lépés, hogy beazonosítsuk, hogy hol a határ.
A személyes kapcsolataink – a családot leszámítva- választott kapcsolatok, amelyeket azért ápolunk, mert valamit nyerünk általa. Például egy baráti beszélgetés feltöltheti az érzelmi raktárainkat, vagy megoszthatjuk a terheket például egy költözés esetén. 

Baráti kapcsolatainkban általában magunkat adhatjuk.
A munkahelyi kapcsolatainkat, munkatársainkat, feletteseinket ezzel szemben nem mi választjuk, és alkalmazkodnunk kell a céges kultúrához, szokásokhoz.

A baráti kapcsolataink két egyenlő felet feltételeznek, míg a szüleinkkel, feletteseinkkel való kapcsolat egy hierarchikus viszonyt jelent. Ebből adódik, hogy a személyes kapcsolatokban sokszor bátrabban állítunk határokat, míg a munkahelyi szituációkban ódzkodunk ettől, de a munkahelyünk esetében is ugyanolyan fontos a határállítás, mint a személyes kapcsolatainkban

 – fejtette ki az önismereti tanácsadó.

TÉNY - ÉRZÉS - SZÜKSÉGLET - KÉRÉS 

Az asszertív kommunikáció személyes és munkahelyi kapcsolatainkban is használható.  Nagyon fontos, hogy a kommunikáció közben ne vádaskodjunk, csupán a tényeket közöljük a másikkal és én-üzeneteket fogalmazzunk meg: „Én így éreztem magam”, „Nekem az tenne jót” stb. 

 

Személyes kapcsolat során 

  •  Objektív tény: Rám kiabáltál, amikor …
  •  Érzés: Ez engem feszültté tett.
  •  Szükséglet: Ilyenkor megértésre és támogatásra van szükségem.
  •  Kérés: Kérlek legközelebb …..

 

Munkahelyi kapcsolat során

Ha olyan feladatot kapunk, ami már teher számunkra:

  • Objektív tény: jelenleg dolgozom az XY projekten és a napi feladataimat is ellátom.
  • Érzés: feszült és túlterhelt vagyok emiatt. – Attól függően, hogy mennyire nyitott és közvetlen a kapcsolatunk a kollégáinkkal,   a munkahelyi környezetben az érzés akár ki is hagyható.
  • Szükséglet: A fentiek miatt a Z projektre több időre/segítségre lenne szükségem.
  • Kérés: Szívesen részt veszek benne, de kérlek találjunk egy megoldást. Például toljuk ki a határidőt.  

Kommunikáció és kommunikáció

Ha a fenti határkommunikációs módszereket alkalmazzuk, akkor az egyenrangú kapcsolatokban általában jól fogadja a másik fél a kérést. Mi a megfelelő kommunikációért vagyunk felelősek, a fogadó fél reakcióját nem befolyásolhatjuk és nem is a mi felelősségünk.
 

Érdemes felmérni, hogy számunkra mi a prioritás”

A határállítás is az önismerettel van összefüggésben, ahogyan ez életünk minden területén elengedhetetlen ez. Ha megfelelő önismerettel rendelkezünk, akkor sokkal önazonosabb döntéseket tudunk hozni. A határok húzása úgy tudja támogatni céljaink elérését, hogy több időnk és energiánk marad a számunkra igazán fontos dolgokra, ahelyett hogy olyasmit csinálnánk, amire igazán nem is vágyunk.

Az idővel kapcsolatos határokat emiatt is érdemes meghúzni. Sokszor előfordul, hogy nehezen mondunk nemet, ilyenkor érdemes felmérni, hogy számunkra mi a prioritás

 – magyarázta Rita.

Egy élhető és boldog élet kialakításához a kiegyensúlyozottság is nagyon fontos. Ha folyamatosan átlépik határainkat, akkor eltolódik a mérleg nyelve, háttérbe szorulunk és nem leszünk kiegyensúlyozottak. 

 

Oravec Rita, önismeret, határok
Ha megfelelő önismerettel rendelkezünk, akkor sokkal önazonosabb döntéseket tudunk hozni
Forrás: Máté Krisztián

Nagyon fontos, hogy megtaláljuk, hogy a testünkben hol érzünk tulajdonképpen feszültséget. Ha ez megvan, a második lépés, hogy megfejtsük azt, hogy ez minek tudható be. Érdemes feltenni magunknak az alábbi kérdéseket: Történt-e valami, ami miatt keletkezett ez a feszültség? Hogy érintett bennünket? Ebben a helyzetben mire lett volna szükségünk? 

Ezek megválaszolásával, már magát a határt és a határ kommunikálásához szükséges információkat is megtudhatjuk.

Ha nehézségeket okoz számunkra a határhúzás, vagy úgy érezzük, hogy falaink segítségével elszigeteltük magunkat a külvilágtól, akkor lényeges, hogy akár szakemberrel, akár önismereti kérdésekkel megvizsgáljuk, hogy mik azok a múltbéli tényezők, amik miatt túl erős vagy túl gyenge határokkal rendelkezünk. 

Ha nem vizsgáljuk meg, hogy mi miatt nehézkes a határhúzás számunkra, akkor nem látunk rá az összefüggésekre, ami hosszútávon az esetek többségében az elégtelen énvédelem technikák irányába fogja tolni a mutatót. 

Az önismeret többek között abban segít, hogy ne csak merjünk kiállni magunkért, de úgy is érezzük, hogy megérdemeljük. 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.