Profi tipp az újhagyma tárolására: ezzel a módszerrel sokáig friss marad

újhagyma
Thinkstock - ivandzyuba
konyhai praktika hűtés főzés újhagyma
Az újhagyma rendkívül népszerű ízesítője ételeinknek. Előfordul azonban, hogy túl sokat vettünk vagy a kelleténél többet vágtunk fel belőle. Nos, ekkor sem kell kidobni: egyszerű trükkel később is felhasználhatod.

Az újhagyma szinte a világ minden konyhájának kedvelt zöldsége: intenzívebbé teszi a főtt ételek ízét, nyersen kiváló salátába, feldobja a rántottát, a tojáskrémet és a krumplihoz is passzol. Ám előfordul, hogy egyszerre nem tudjuk felhasználni mindazt, amit megvásároltunk. A jó hír, hogy egyszer trükkel eltárolhatod, ráadásul úgy, hogy friss marad. De miért is jó ez? Egyrészt, nem pazarolsz, másrészt, ha a már felvágott hagymát teszed el, legközelebb már nem kell szeletelned, így nem csak pénzt, de időt is megspórolsz. 

Az újhagyma, más néven zöldhagyma vagy mogyoróhagyma egyedülállóan csípős íze miatt közkedvelt. Közeli rokonságban áll a  fokhagymával, a medvehagymával, a póréhagymával és a metélőhagymával.

Tárolás hűtőben: 1 hétig fogyasztható

A felszeletelt újhagymát tedd jól záródó dobozba vagy lezárt műanyag zacskóba. Fontos, hogy se levegő, se nedvesség ne érje. 

Tárolás fagyasztóban: 6 hónapig fogyasztható

Helyezzük bele az apróra vágott újhagymát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk megdermedni, majd tegyük át zacskóba vagy dobozba, és mehet is a mélyhűtőbe - javasolja az Express

A tavasz első friss zöldsége bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban: B-, C-vitamin-tartalma magas, emellett tartalmaz folsavat, vasat, ként, szelént, kalciumot, káliumot, cinket is. Kiváló immunerősítő, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása van, és az emésztést is javítja. Több egészséges tavaszi zöldségről itt olvashatsz

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.