konyhai praktika hűtőszekrény uborka friss
Itt van a szezonja, és mivel most a legszebb, sokan a szokásosnál többet vásárolnak belőle. Ha azonban nem megfelelően tároljuk, az uborka veszít az üdeségéből.

Az uborka akkor a legfinomabb, ha extra ropogós és friss, akár salátákba, szendvicsekbe, akár önmagában fogyasztjuk. Ahhoz azonba, hogy így is maradjon, a legjobb egészben tárolni. Ha már megvágtuk, napról napra veszít a minőségéből, de még ekkor is több tárolási módszer is létezik a frissen tartására:

  • légmentesen lezárt doboz: így egy hétig is megőrizheti a frissességét
  • az uborka különösen érzékeny a vele együtt tárolt gyümölcsök vagy zöldségek által kibocsátott etiléngázra, ezért tároljuk azoktól távol
  • a sok vizet tartalmazó uborkát sose tegyük a hűtő leghidegebb polcára, ugyanis könnyen megfagy
  • amennyiben nem akarjuk azonnal megenni, ecet helyett sós vízbe tegyük 
uborka
Ha felvágtuk az uborkát, igyekezzünk gyorsan elfogyasztani.
Forrás: Thinkstock

 

Pro tipp: Sokak szerint csak egy dologra van szükséged ahhoz, hogy frissen tartsd az uborkát, ez pedig egy fémkanál. Ahelyett, hogy az uborkát műanyag csomagolásban tartanánk, helyezzük át egy lezárt edénybe, és tegyünk mellé egy kanalat. Azt állítják, hogy ennek a segítségével akár két hétig is megőrzi az ízét az uborka.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.