A húsvéti ünnepi asztal elképzelhetetlen húsvéti sütemény nélkül. A túrós-ananászos kocka a legnehezebb húsvéti fogások után is beléd fog férni és a vendégek is imádni fogják ezt a desszertet. Várd ezzel őket, hogy a húsvét 2025-ben is emlékezetes maradjon!

Forrás: Fanny magazin
A túrós-ananászos kocka lehet a te húsvéti süteményed
A túrós-ananászos kocka után mindenki megnyalja mind a tíz ujját, pláne ha követed a receptünket. Így készítsd el ezt az isteni húsvéti süteményt.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 db tojás
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 3 ek keserű kakaópor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 500 g félzsíros túró
- 120 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 g tejföl
- 1 tasak instant zselatin
- 200 g (cukrozatlan) konzervananász
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját keverjük habosra a cukorral. Evőkanalanként adjuk hozzá a lisztet, majd a kakaóport és a sót, végül forgassuk bele a fehérjehabot is. A masszát felezzük el, simítsuk két 18 × 25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-15 percre. A kész piskótalapokat borítsuk ki sütőrácsra, húzzuk le róluk a papírt, azután várjunk, amíg teljesen kihűlnek. A krémhez az áttört túrót keverjük ki a kétféle cukorral és a tejföllel, majd adjuk hozzá a zselatint is. Az ananászt szűrjük le, vágjuk fel kis kockákra, és szintén forgassuk a masszába. Helyezzük vissza a tepsibe az egyik piskótalapot. Simítsuk rá a krémet, majd tegyük rá
a másik lapot, és óvatosan nyomkodjuk le. Rakjuk be a süteményt 1-2 órára a hűtőszekrénybe, hogy összeálljon. Kínáljuk felkockázva, ananásszal díszítve.
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés.


